Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Elfsborg säljer Dyngeland

Allsvenskan

Mathias Dyngeland lämnar Elfsborg för Brann.
Målvakten tackar därmed för sig efter två år i Borås. 
- Önskar alla i och runt Elfsborg stort lycka till med säsongen 2022, säger målvakten. 

Foto: Bildbyrån

Elfsborg värvade för två år sedan den norske målvakten Mathias Dyngeland, 26, från norska Sogndal IL. I fjol gick han på lån till norska Vålerenga över höstsäsongen och nu meddelar Elfsborg att målvakten säljs till Brann för en permanent flytt tillbaka till Norge.

- Jag vill hälsa alla Elfsborgare och tacka för min tid i föreningen. Önskar alla i och runt Elfsborg stort lycka till med säsongen 2022. Tar med mig mycket lärdomar från perioden jag varit i IF Elfsborg, säger Dyngeland i en kommentar på Borås-klubbens hemsida.

Elfsborgs manager Jimmy Thelin om avskedet:

Mathias har varit och är en fantastisk ledare och en bra målvakt med ett starkt driv att pusha sig själv och andra. Vi tackar för hans helhjärtade engagemang i IF Elfsborg samt önskar honom lycka till inför nästa uppdrag.

ANNONS

Klubbchefen Stefan Andreasson:

Mathias har under sin tid hos oss agerat på ett oerhört professionellt sätt trots att speltiden inte varit den han önskat. Konkurrenssituationen hos oss samt att Mathias är alldeles för bra målvakt för att inte spela fler matcher gör att vi nu kommit överens med Brann om en övergång för Mathias. Vi tackar Mathias som har varit en ynnest att lära känna och önskar honom all lycka till i sin nya utmaning.

Dyngeland gjorde endast en allsvensk match under sin tid i Elfsborg. 

Publicerad 2022-01-12 kl 18:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto