Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Officiellt: Elfsborg värvar Rufai Mohammed

Allsvenskan

IF Elfsborg presenterar nyförvärv - sex dagar efter deadline day.
Under tisdagen bekräftar Boråsklubben att man värvat mittbacken Rufai Mohammed.
- Rufai imponerade på samtliga i föreningen under sitt första besök här, säger klubbchef Stefan Andreasson till klubbens hemsida.

Foto: IF Elfsborg.

Se höjdpunkter från Elfsborg-Värnamo i spelaren ovan.

IF Elfsborg har varit aktivt på marknaden i vinter.

Isak Pettersson, Marcus Bundgaard, Rami Kaib, Terry Yegbe, Dion Krasniqi, Eggert Aron Gudmundsson och Arber Zeneli har värvats in.

Nu har man presenterat ytterligare en värvning - sex dagar efter deadline day.

Under tisdagen bekräftar Boråsklubben att man värvat mittbacken Rufai Mohammed från ghananska Inter Allies FC. Samma klubb man värvade Jalal Abdullai ifrån.

- Jag är väldigt glad över att vara här. Människorna jag träffat i och runt laget är fantastiska och väldigt hjälpsamma, säger 18-åringen till klubbens hemsida och beskriver sig själv som spelare:

Annons

- Jag är lång, stark och tycker om att ta plats i backlinjen. Jag arbetar alltid hårt eftersom jag kräver mycket av mig själv och vill hela tiden utvecklas och bli bättre.

Stefan Andreasson, klubbchef:

- Rufai imponerade på samtliga i föreningen under sitt första besök här, och vi är glada att han är tillbaka och att vi har lyckats hitta en lösning som gör honom till Elfsborgsspelare. Rufai köps loss från Inter Allies FC och har skrivit på ett avtal som sträcker sig säsongen 2028 ut.

Jimmy Thelin, manager:

- Rufai är en för sin unga ålder stark mittback med stor potential att lära och växa ytterligare, vilket vi tror han kommer göra på ett bra sätt här i vår miljö med den starka drivkraft han även uppvisat.

Rufai tillbringade "ett par månader" hos Elfsborg under våren 2023. Då tränade han och spelade matcher med klubbens U19- och U21-lag. 

Annons

Nu ansluter mittbacken alltså permanent till och med 2028.

Publicerad 2024-04-02 kl 12:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto