Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
4d

Officiellt: Elm förlänger sitt kontrakt med KFF: "Fått indikationer på att det ska bli ändring"

Foto: Bildbyrån

Rasmus Elm har avvaktat en förlängning med Kalmar FF.
Men nu står det klart att stjärnan stannar en säsong till.
- Jag har velat avvakta lite med allt som hänt runt föreningen och se att det blir en förändring åt rätt håll, säger Elm till klubbens hemsida.

Rasmus Elms kontrakt med Kalmar FF löpte ut vid årsskiftet. Efter den förra säsongen, och den stora turbulensen som uppstod kring Henrik Rydström och klubbens styrelse, har stjärnan avvaktat en förlängning av sitt kontrakt. När KFF i måndags gjorde sin första träning för året saknades Elm.

Men nu står det klart att det blir en fortsättning för mittfältaren i klubben. KFF meddelar på sin hemsida att Elm skrivit på för en säsong till.

- Det känns bra att få köra igång igen. Jag har bearbetat fjolåret, både mentalt och fysiskt. Min känsla är att jag fortfarande har kraft att kunna vara med och bidra. Samtidigt har jag velat avvakta lite med allt som hänt runt föreningen och se att det blir en förändring åt rätt håll. Jag har fått indikationer på att det ska bli ändring och hoppas att det stämmer. Nu ska det bli spännande att sätta igång och jag ser fram emot att påbörja resan med Kalmar FF inför 2019, säger Elm till klubbens hemsida.

Stjärnan utvecklar tankarna kring en förändring för klubben:

Det handlar mest om en ändring i mentaliteten. Att visa att vi vill någonting och att vi är på väg någonstans. Det har varit viktigt för mig. Sedan vet man inte vad det leder till. Men Kalmar FF ska ha en tydlig vision, målsättning och kravbild på vad som ska göras.

Elm säger att det funnits andra erbjudanden att ta ställning till, och stänger inte dörren för att flytta utomlands igen i framtiden. Men kommande säsong blir det Kalmar, där mittfältaren ser positivt på nye tränaren Magnus Pehrssons inträde.

Det känns lovande. Han är strukturerad och vet vad han vill och vet vad han ska trycka på. Nu har jag inte varit med på några träningar än så det är svårt att uttala sig om den delen. Det kommer klarna längs med vägen. Men första intrycket hittills är bara positivt. Jag tror det kan bli väldigt bra.

Förra säsongen blev det 15 matcher från start och fyra inhopp för Elm i allsvenskan.

Publicerad 2019-01-13 kl 20:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons