POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Officiellt: Emir Bajrami blir assisterande tränare i Elfsborg: ”Ärofyllt”

Foto: Bildbyrån.

Miguel Beas och Nuno de Almeida lämnade sina uppdrag i Elfsborg.
Nu har klubben presenterat en ny assistent till Jimmy Thelin, Emir Bajrami.
- Det är för mig ett ärofyllt uppdrag, säger han i en kommentar.

Den gångna säsongen hade Elfsborg två assisterande tränare till manager Jimmy Thelin i form av Miguel Beas och Nuno de Almeida. Men nyligen försvann Beas till Örgryte och de Almeida valde att lämna sitt uppdrag på grund av familjeskäl, även om han kan bli kvar i klubben som scout.

Elfsborg har dock hittat ersättare till dem.  Klubben meddelar på sin hemsida att ny assisterande till Jimmy Thelin blir Emir Bajrami, som gjort flera säsonger i klubbens A-lag och har 18 landskamper för Sverige på sitt cv. Yttern, som lade av år 2018, har också representerat bland annat Twente, Monaco och Panathinaikos.

- Tanken på att få ta klivet upp och arbeta på Sveriges absolut högsta nivå gör mig oerhört taggad. Det är för mig ett ärofyllt uppdrag och jag är mycket glad och stolt över att Jimmy tror på mig och ger mig den här chansen. Det kommer att bli en jätteutmaning, det är inga tvivel om det, men för de som känner mig så har jag sällan backat för utmaningar, säger Bajrami i en kommentar på klubbens hemsida.

En annan förändring i Boråsklubbens stab är att Victor Stolz blir fystränare i föreningen. Han har tidigare varit i Djurgården.

- Det känns såklart jättebra. För varje dag som går blir jag bara mer och mer inspirerad och motiverad till att få chansen att vara med på det här tåget. Om vi ska lyckas som förening och nå sportsliga framgångar är det ett enormt arbete som krävs där många roller kommer att vara viktiga. Men jag vet att det finns mycket bra människor i föreningen som jobbar tillsammans mot ett gemensamt mål, säger Stolz i en kommentar på klubbens hemsida.

Manager Jimmy Thelin gläds åt att staben är satt.

- Säsongen är snart igång och jag är väldigt glad över att den nya tränarstaben är på plats. Både Emir och Victor är två tränare och personer vi tror kommer att bidra mycket och hjälpa oss framåt i vårt arbete, säger Thelin i en kommentar på klubbens hemsida.

Publicerad 2020-01-10 kl 16:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå