POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
33v

Officiellt: Erik Johansson klar för Djurgården

Foto: Djurgården Fotboll.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses en tv-intervju med Erik Johansson.

Djurgården förstärker i backlinjen.
Den landslagsmeriterade mittbacken Erik Johansson flyttar hem från FC Köpenhamn efter att själv löst ut sig från sitt avtal.
- Det krävs uppoffringar för att ta sig ur ett långt kontrakt, säger han på en presskonferens.

Den tidigare landslagsförsvararen Erik Johansson lämnar FC Köpenhamn för spel i allsvenskan och Djurgården. Johansson presenterades på en presskonferens under tisdagen.

- Jag är här för att hjälpa det här laget till framgång, säger Johansson.

Erik Johansson, som alltså närmast kommer från spel i den danska storklubben FCK, slutade i landslaget efter EM 2016. Totalt blev det 12 landskamper i den blågula landslagströjan.

Kontraktet är skrivet över 4,5 år.

Erik Johansson berättade under presskonferensen att han bett om att få lämna FC Köpenhamn, på grund av familjesituationen (Johanssons flickvän bor i Stockholm) utanför planen. Fotbollskanalen skrev tidigare under tisdagen att Johansson löst ut sig själv från kontraktet med FCK, vilket bekräftades när nyheten blev officiell. Johansson skrev i fjol ett kontrakt värt åtta miljoner kronor om året. Avtalet med FCK löpte fram till sommaren 2021.

- Det krävs uppoffringar för att ta sig ur ett långt kontrakt, säger han.

- Jag berättade för Ståle (Solbakken, tränare i FCK) om min situation utanför fotbollen. Han har varit väldigt samarbetsvillig och lösningsorienterad.

Sportchefen Bosse Andersson berättar att Solbakken tog kontakt redan i maj

- Han redogjorde för Eriks situation där han ville bo i Stockholm och vi diskuterade en lösning. Det är klart att Ståle inte var nöjd med att förlora en av sina bästa spelare i laget men någonstans fanns en förståelse för Eriks situation. Då inleddes en diskussion med FCK, även om det kanske inte var en spelare i den positionen som vi akut var i störst behov av. Med tiden hittade vi en lösning mellan alla parter, där alla fick vara med och bjuda till, och samtidigt är det så att vi ska driva en verksamhet på lång sikt – där det här är en optimal långsiktig lösning för Djurgården att Erik Johansson kommer hit och skriver på ett långt kontrakt.

FCK:s manager Ståle Solbakken säger så här i en kommentar på klubbens hemsida.

- Det är en mycket speciell situation där Erik kommit till en punkt att han inte kan stanna i Köpenhamn på grund av familjesituationen utan vill återvända till Stockholm. Det råder inget tvivel över att vi är ledsna över det, men det är människor vi arbetar med och därför måste vi acceptera när sånt sker. Erik har haft en stark önskan om det här och själv accepterat de personliga ekonomiska villkoren som följer när man köper sig ur ett kontrakt, säger han.

Djurgården har nu en hård konkurrenssituation på mittbackspositionen och Johansson kommer bland annat få konkurrera med Jonas Olsson och Jacob Une Larsson om att få spela.

- Det är stor konkurrens med många bra mittbackar och försvarare i den här truppen men det är bara sporrande. Sånt blir jag bara taggad av och nu vill jag komma hit och visa vad jag kan och göra allt för att spela. I slutändan handlar det ju om att vi ska vinna matcher.

Sportchefen Bosse Andersson:

- Fotbollsmatcher handlar till stor del om att hålla tätt bakåt och i numerären är vi i inte så många i backlinjen just nu. Däremot har vi många naturliga mittbackar men vi har flera stycken som också klarar av att spela ytterback. Hur man sedan ställer upp och hittar rätt balans är upp till Özcan att göra för att se till att vi vinner fotbollsmatcher.

Publicerad 2018-06-26 kl 14:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå