Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
5d

Officiellt: Ferran Sibila ny assisterande i Blåvitt

Foto: Bildbyrån.

Poya Asbaghi har fått en ny assisterande tränare.
Ferran Sibila, tidigare i Sundsvall, har nu presenterats.
Samtidigt inleder Blåvitt ett samarbete med bolaget Ekkono Soccer Services.

Under hösten valde IFK Göteborg att göra flera förändringar på ledarsidan. Bland annat fick Mats Gren och Alf Westerberg lämna sina poster som sportchef respektive assisterande tränare.

Nu har Blåvitt gjort klart med Westerbergs ersättare. Framöver är det Ferran Sibila, förra säsongen assisterande till Joel Cedergren i Sundsvall, som kommer att agera assisterande till huvudtränare Poya Asbaghi.

Nyheten bekräftades av IFK Göteborg på måndagen. IFK skriver att man inleder ett samarbete med Ekkono Soccer Services, ett avtal skrivet över tre år, och att Sibila därmed blir assisterande.

- Under hösten har klubben genomgått ett enormt strategiarbete. Därför har det varit viktigt för oss att landa ett samarbete, som förutom den självklara rollen som assisterande tränare, även innehåller stor utvecklingspotential för våra spelare. Detta är ett av de viktigaste fundamenten i vår sportsliga strategi och vi är oerhört nöjda över att Soccer Services vill vara en del av att förädla de investeringar vi gör i IFK Göteborgs spelartrupp, säger klubbdirektören Max Markusson i en kommentar på klubbens hemsida.

 Vad gäller själva samarbetet med Ekkono Soccer Services skriver IFK:

"Ekkono är en tränings- och utvecklingsmetod som baseras på mer än 20 års erfarenhet genom samarbeten med spelare, klubbar och förbund i mer än 20 länder. Det huvudsakliga fokuset för metoden är att utveckla intelligenta spelare som är kapabla till att förstå spelet och fatta kvalitativa beslut på planen."

Under tiden i Sundsvall var Sibila anställd av både Sundsvall och Soccer Services och det var efter att samarbetet inleddes som laget bland annat plockade in spelare som David Batanero, Juanjo Ciercoles och Carlos Moro Gracia.

Publicerad 2019-01-14 kl 09:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons