Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Goitom förlänger med AIK - får tränarroll efter karriären

Allsvenskan

Henok Goitom förlänger sitt kontrakt med AIK, det bekräftar klubben.
Efter spelarkarriären så blir anfallaren assisterande tränare för laget.
Jag ser fram emot att fortsätta verka i och representera den här klubben, skapa nya oförglömliga minnen och skriva ny historia, säger Goitom till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

Se när Goitom lyfte SM-pokalen tillsammans med Nils-Eric Johansson i spelaren ovan.

Henok Goitom var en av de stora hjältarna när AIK tog hem sitt tolfte SM-guld i historien. Anfallaren stod under året tolv mål och spelade i samtliga matcher, varav 28 från start.

Nu står det klart att Goitom förlänger sitt utgående avtal med klubben. Det nya kontraktet skrivs på ett plus två år. Det första året är som spelare och det efterföljande två åren som assisterande tränare för laget. Om spelarkarriären skulle bli längre än ett år till så skjuts tränaravtalet upp men behåller sin längd.

Att vinna SM-guld med AIK som lagkapten är utan tvekan det största som har hänt i min spelarkarriär. Att få fortsätta den glädjen med att förlänga mitt kontrakt i klubben som ligger mig närmast om hjärtat och att det finns en fortsättning inom AIK efter spelarkarriären gör mig både hedrad och stolt. Jag ser fram emot att fortsätta verka i och representera den här klubben, skapa nya oförglömliga minnen och skriva ny historia, säger Goitom till Gnagets hemsida.

Annons

AIK:s sportchef Björn Wesström jublar över förlängningen med stjärnan.

- Henok Goitom har varit en spelande ledare i det lag som just vunnit SM-guld. Han har gjort flest mål i AIK under 2018 och tagit över lagkaptensrollen med den äran. Det känns fantastiskt att vi är överens om en lösning där vi säkerställer att vi tillsammans ska arbeta med att få ut det bästa av Henoks egenskaper och personlighet på såväl kort som på lång sikt både som spelare och som ledare.

Publicerad 2018-11-15 kl 14:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto