Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
27v

Officiellt: Graham Potter lämnar Östersund - klar för Swansea

Foto: Bildbyrån

Graham Potter lämnar sitt tränaruppdrag i Östersund. 
Under måndagseftermiddagen går klubben ut med att tränaren är klar för Swansea.
- Jag förstod att han skulle ta utmaningen, säger ÖFK:s ordförande Daniel Kundberg till klubbens hemsida.  

Graham Potter har under en tid ryktats vara på väg till Swansea och under måndagseftermiddagen står det klart att tränaren lämnar sitt tränaruppdrag i Östersund och tar över Swansea. Potter tar dessutom med sig sin assisterande tränare Billy Reid och scouten Kyle Mcauley. Detta bekräftar både Östersund och Swansea på sina hemsidor. 

– Klubben vill lyckönska alla tre då de tar sig an nya utmaningar. Eftersom jag känt till hur Swansea jobbar mer än 10 år tillbaka i tiden så kände jag att det är ett sådant projekt som är ämnat för Graham. Jag förstod att han ville ta utmaningen, säger ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg till klubbens hemsida

Under Graham Potters ledning har Östersunds FK gått från division 2 till allsvenskan och Europa Leagues sextondelsfinal. Tränaren har fått mängder av lovord och utmärkelser för sin gärning i klubben, och det har gett eko.

ÖFK:s ordföranden Daniel Kindberg bekräftade nyligen att Swanseas ordföranden Huw Jenkins bett om tillåtelse att föra diskussioner med Potter. Nu meddelar den walesiska klubben på sin hemsida att Potter blir ny manager för "Swans".

Swansea flyttades efter den gångna säsongen ner till Championship, och Graham Potters uppdrag blir nu att föra klubben tillbaka till Premier League.

Publicerad 2018-06-04 kl 17:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons