Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Officiellt: Hammarby värvar Divine Teah

Allsvenskan

Hammarby gör en värvning.
Divine Teah, 18, har skrivit på ett avtal över fyra år.
- Att skriva på för Hammarby är ett stolt ögonblick för mig, säger han i ett uttalande.

Foto: Hammarby.

Under våren har liberianske Divine Teah tränat med Hammarby och löftet har varit på plats för att båda parter ska få bekanta sig med varandra.

- Divine besitter stor talang och är en spelare vi har haft koll på en längre tid. Han har besökt oss tidigare men nu blir det under en lite längre period där vi får lära känna varandra ordentligt, sa sportchef Mikael Hjelmberg i ett uttalande i februari. 

Hjelmberg har tidigare medgett att det är sannolikt att Teah kommer att gå till Hammarby på sin 18-årsdag. 18-årsdagen inträffar i dag, fredagen den 19 april, och nu bekräftar Bajen att löftet skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över fyra år.

Annons

- Att ha kommit i mål med denna signering är en oerhörd tillfredsställelse. Det har varit en lång och tidskrävande process i stor konkurrens med andra klubbar. Potentialen i Divine är något alldeles extra. Han har varit på besök i Stockholm två gånger tidigare och den utvecklingen vi sett sedan hans första besök här är fantastisk, både som person och spelare, säger Mikael Hjelmberg, sportchef i Hammarby, i ett uttalande på hemsidan.

Han fortsätter:

- Divine är en offensivt väldigt skicklig spelare med bra teknik, speluppfattning och en naturlig självsäkerhet i sitt spel. Vi ser väldigt mycket fram emot att fortsätta utveckla honom till en mer komplett spelare och samarbeta med honom så att både Hammarby och Divine kan nå framgångar både på kort och lång sikt.

Ynglingen är inte spelklar förrän att transferfönstret öppnar i sommar. 

Annons

Teah gläds åt övergången.

- Att skriva på för Hammarby är ett stolt ögonblick för mig och min familj. Hammarby känns som helt rätt klubb för att förbereda mig för europeisk fotboll, och jag valde att komma till Hammarby för att det känns som en familj, säger han i ett uttalande på hemsidan och fortsätter:

-  Jag älskar verkligen fansen här, de motiverar en att göra sitt bästa på planen och jag ser verkligen fram emot att spela inför dem. Jag vill tacka alla i Hammarby och alla supportrar för det fina välkomnandet

Enligt transferjournalisten Fabrizio Romano var även franska och engelska klubbar intresserade av Divine Teah. 

Trots att Divine Teah precis fyllt 18 år har han redan framträtt i sju A-landskamper för Liberia, på vilka han noterats för två mål på.

Publicerad 2024-04-19 kl 14:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto