Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Hamsik klar för Trabzonspor

Allsvenskan

Marek Hamsik lämnar Blåvitt.
Mittfältaren är klar för turkiska Trabzonspor.
- Det har varit spännande att jobba med honom på nära håll, säger sportchef Pontus Farnerud till Blåvitts hemsida.

Foto: Bildbyrån.

Inför årets säsong slog det ner som en bomb: Marek Hamsik var klar för IFK Göteborg. Nu, bara ett par månader och åtta allsvenska omgångar senare är det över.

Turkiska Trabzonspor bekräftar att mittfältaren skrivit på för klubben. Avtalet börjar gälla från den 1 juli. Enligt journalisten Gianluca Di Marzio kommer mittfältaren tjäna tre miljoner euro per år. Hur långt kontraktet är framgår inte, men enligt samma källa sträcker det sig över två år.

Hamsiks avtal med Blåvitt sträckte sig till 30 augusti. Nu lämnar han alltså i förväg. Under sin tid i IFK Göteborg noterades Hamsik för ett mål på sex allsvenska matcher.

ANNONS

- Marek har bidragit med mycket under sin tid hos oss. Till laget, klubben i stort och till staden Göteborg. Han är ett riktigt proffs i allt han gör och det har varit spännande att jobba med honom på nära håll. Det tycker jag, alla kring laget och våra kollegor på Kamratgården. Dessutom vet vi att Mareks närvaro har inneburit en boost för hela IFK Göteborg på väldigt många plan, säger sportchef Pontus Farnerud via klubbens hemsida.

Genom kontraktets utformning går Hamsik till Trabzonspor utan någon övergångssumma. Däremot kommer de ta del av hans EM-bidrag fram till den 1 juli.

- Det har vi varit tydliga med sedan dag ett tillsammans. I vårt kontrakt med Marek fanns det en möjlighet för honom att gå vidare på det sättet. Nu önskar vi honom lycka till både i EM med Slovakien och i Trabzonspor när de startar upp sin säsong, avslutar Farnerud.

ANNONS

Fotbollskanalen har tidigare rapporterat om intäktsmodellen för spelare i EM. Utifrån hur den såg ut i EM 2016 skulle Blåvitt få 1,2 miljoner för Hamsiks deltagande i gruppspelet. Till det här mästerskapet väntas summan bli större. Dock ska det tilläggas att trupperna utökats från 23 till 26 spelare, vilket kan påverka hur mycket varje klubb får.

Mittfältaren kommer tillhöra Blåvitt under gruppspelet och en eventuell åttondelsfinal. Slovakien är i samma grupp som Sverige tillsammans med Spanien och Polen.

Publicerad 2021-06-08 kl 18:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto