Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Pukki med till EM - miljonregn för flera allsvenska klubbar

EM 2021 (herr)

Djurgårdens Rasmus Schüller, Elfsborgs Leo Väisänen och Häckens Joona Toivio finns med i Finlands EM-trupp.
Nu väntar miljonbelopp in på kontot för klubbarna.

Foto: Bildbyrån

Finlands föll i lördagens träningsmatch mot Sverige med 0-2. Idag (tisdag) togs deras slutgiltiga EM-trupp ut. Då stod det klart att Norwich-stjärnan Teemu Pukki, som haft problem med ett ledband i höger vrist, är uttagen.

På den allsvenska fronten är Djurgårdens Rasmus Schüller, Elfsborgs Leo Väisänen och Häckens Joona Toivio uttagna. I och med det kan klubbarna förvänta sig ett rejält ekonomiskt tillskott.

Fotbollskanalen har tidigare rapporterat om hur mycket IFK Göteborg skulle kunna tjäna på Marek Hamsiks EM-medverkan. Ett exempel som kan appliceras på de andra deltagande allsvenska spelarna:

ANNONS

"Gällande senaste mästerskapet, EM 2016, så låg totalbeloppet som Uefa betalade ut på 150 miljoner euro (100 miljoner öronmärkt till slutspelet och 50 miljoner till kvalet). Dagsersättningen utgick till 4821 euro om dagen till en klubb av IFK:s kaliber (kategori två) med start 14 dagar innan första matchen och med slut dagen efter den sista matchen det aktuella landslaget spelade.

Till EM 2020 använder man för första gången ett system där man kommer att dela ut åtta procent av mästerskapets totala bruttointäkter (biljettintäkter, kommersiella intäkter etc) till klubbarna. Totalsumman kommer dock vara högre än 2016 då man satt ett ”golv” på minst 200 miljoner euro, jämfört med 150 miljoner 2016. 130 miljoner av de 200 går till EM-klubbarna (jämfört med 100 miljoner 2016) och 70 miljoner till klubbarna som släppte spelare för kvalet och Nations League".

ANNONS

Utifrån de summorna hade IFK Göteborg fått närmare 1,2 miljoner för Marek Hamsiks deltagande i gruppspelet 2016. Nu väntas den siffran alltså bli högre. Dock ska det tilläggas att trupperna utökats från 23 till 26 spelare, vilket kan påverka hur mycket varje klubb får.

Här är Finlands EM-trupp

Målvakter:
Lukas Hradecky

Jesse Joronen
Anssi Jaakkola

Försvarare:
Paulus Arajuuri

Daniel O'Shaughnessy
Joona Toivio
Leo Väisänen
Pyry Soiri
Sauli Väisänen
Nikolai Alho
Jere Uronen
Jukka Raitala
Robert Ivanov

Mittfältare/anfallare:
Glen Kamara

Robert Taylor
Robin Lod
Fredrik Jensen
Teemu Pukki
Rasmus Schüller 
Tim Sparv
Thomas Lam
Joni Kauko
Joel Pohjanpalo      
Lassi Lappalainen
Onni Valakari
Marcus Forss

Publicerad 2021-06-01 kl 21:15
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto