Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: IFK Göteborg värvar Dahlberg

Allsvenskan

Pontus Dahlberg, 23, är klar för IFK Göteborg. 
Målvakten har skrivit på ett kontrakt till 2026.
Det är i Blåvitt jag vill vara, säger han till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

Efter att ha slagit igenom i IFK Göteborg såldes Pontus Dahlberg till Watford 2018. Den 23-årige målvakten har dock inte lyckats ta en ordinarie startplats i den engelska kluben sedan dess, utan har varit utlånad till FC Emmen, BK Häcken, Doncaster och senast Gillingham.

Nu står det klart att Dahlberg vänder hem till Sverige och IFK Göteborg igen. Målvakten har skrivit på ett 4,5-årskontrakt.

- Det säger mycket. Det är i Blåvitt jag vill vara. Det är här jag vill fortsätta utvecklas och jag vill vara med och ta mitt lag upp till toppen igen. Varje tillfälle jag har fått har jag varit på Kamratgården för att bygga upp mig och jag har hållit tät kontakt med flera personer i klubben sedan dagen jag lämnade. Det känns väldigt bra att komma hemma på riktigt, säger Dahlberg till Blåvitts hemsida.

ANNONS

Pontus Dahlberg debuterade i IFK Göteborgs A-lag som 17-åring 2016, och hittills har det blivit 55 matcher i den blåvita tröjan. Nu lär det blir fler. 

Chefstränare Mikael Stahre säger följande om nyförvärvet:

- Pontus har gjort det väldigt tydligt för oss att det är till just IFK Göteborg han vill. Vi får hem en ambitiös, målinriktad och hungrig målvakt. Pontus starka koppling till Blåvitt gör att han snabbt kommer att komma in i vår verksamhet. På många sätt är det en unik värvning, att få hem en spetsspelare i hans ålder.

Klubbdirektör Håkan Mild:

- Utan att gå in på några detaljer i själva avtalet kan jag konstatera att det har varit en mycket bra dialog och förhandling. Watford har värnat om Pontus utveckling under åren han har varit hos dem och de önskar honom allt det bästa i framtiden. Vi i IFK Göteborg är väldigt glada över att den framtiden finns hos oss.

ANNONS

Pontus Dahlberg kommer nu att konkurrera med Warner Hahn, som har kontrakt till slutet av 2022 med option på ytterligare ett år, om platsen mellan stolparna i IFK Göteborg.

Publicerad 2022-08-11 kl 18:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto