Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: IFK Norrköping förstärker - hämtar Landén från Sylvia

Allsvenskan

IFK Norrköping fortsätter att bygga om tränarstaben.
Nu är det klart att Fredrik Landén lämnar IF Sylvia för en roll i Peking.
- Vi tror att det är en viktig roll, säger tf sportchef Tony Martinsson till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

Tidigare i veckan blev det klart att Glen Riddersholm tar över som ny huvudtränare i IFK Norrköping. Nu meddelar Peking att man förstärker tränarstaben ytterligare.

På torsdagskvällen blev det officiellt att Fredrik Landén lämnar sitt uppdrag som huvudtränare i samarbetsklubben IF Sylvia, som huserar i ettan norra, för att bli en del av Pekings tränarstab.

- Jag har ju varit med under säsongen, både kring träning och match, i kombination med mitt uppdrag i Sylvia. Att kliva in i den här rollen och vara en del av föreningens fortsatta satsning på unga spelare känns inspirerande. Mitt fokus kommer att ligga på de yngre spelare som finns i A-laget, och ha ett nära samarbete med akademin och de spelarna som finns där. Det är en viktig del av klubbens vision, säger Landén, som har varit en resurs för ledarstaben tidigare under säsongen, till klubbens hemsida.

ANNONS

Fredrik Landén kommer att vara analytiker till IFK Norrköpings A-lag och samtidigt ha fokus på att hjälpa de yngre spelarna kring seniorverksamheten. Tillförordnad sportchef Tony Martinsson:

- Fredrik kommer att ansvara för analys och vara en form av "övergångstränare" för de yngre spelarna i A-truppen och för de från akademin och Sylvia som periodvis tränar med herrarna. Vi tror att det är en viktig roll för att kunna ge våra unga spelare ännu bättre utbildning, och utveckling, för att fler ska kunna bli startspelare i vårt A-lag.

IFK Norrköping ligger på elfte plats i allsvenskan efter 17 omgångar.

Publicerad 2022-08-11 kl 18:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto