POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Officiellt: Kristoffer Olsson till AIK

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

SOLNA. Kristoffer Olsson har under en tid ryktats bort från Midtjylland.
Nu står det klart att U21-landslagets kapten går till AIK på ett fyraårskontrakt.
- Magkänslan var verkligen klockren, säger han till Fotbollskanalen.

U21-kaptenen Kristoffer Olsson berättade i december för Fotbollskanalen att han vill lämna Midtjylland. Mittfältaren var missnöjd med speltiden och kände att tränaren Jess Thorup inte satsar på honom.

- Det ska mycket till om jag blir kvar, sa Olsson då.

Nu står det klart att AIK blir nästa klubbadress för den 21-årige mittfältaren, som i dag presenterades under en presskonferens i Solna.

- Hela paketet avgjorde. Från hur AIK spelar fotboll till hur Rikard vill använda mig som spelare till att AIK vill vinna titlar, säger han till Fotbollskanalen.

- Man kände att ”här kan man utvecklas” och samtidigt är AIK en storklubb som vill vinna allsvenskan. Dessutom är det Europa-spel i sommar, så det var många faktorer.

Hur var sista tiden i Midtjylland?
- Det var tufft, tufft mentalt. Men nu har jag lämnat det bakom mig helt. Ett minne blott. Nu fokuserar jag bara på AIK och framtiden.

Enligt danska uppgifter får Midtjylland sex miljoner danska kronor för spelaren. Dessutom tillkommer diverse klausuler, inklusive en vidareförsäljningsklausul på 20 procent.

Olsson har tillhört Midtjylland sedan december 2014, då han lämnade Arsenal.

Olsson har tidigare varit tydligt med att han sympatiserat med Hammarby. I en intervju med sajten Matchdax förklarade Olsson 2014 att han gått på många av lagets matcher.

– Jag har alltid hejat på Hammarby, ända sedan jag fick min första klubbadress. Dessutom är farsan ett stort fan och kallas för ”Bajen”, så jag har varit på Söderstadion och Råsunda många gånger för att se dem spela.

Nu vill Olsson inte gå in närmare på sin sympatier för AIK:s rivaler.

- Om du vill snacka AIK får du gärna ringa min farsa. Nu är jag AIK-spelare och fokuserar bara på AIK. Där är mitt fokus.

Är fanskulturen i Stockholm och AIK något du reflekterade över när du skrev på?
- När man ska välja en klubb är det många grejer som spelar in så klart. Jag vet att de har mycket folk på matcherna och att det finns ett stort intresse. Men det ser jag bara som något positivt.

Olsson är en nyckelspelare i Håkan Ericsons U21-landslag och är högaktuell för EM i sommar.

Se en längre intervju med Olsson i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-01-31 kl 17:02
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå