POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Officiellt: Larsson lämnar IFK Norrköping för spel i Ryssland

Foto: Bildbyrån

Jordan Larsson har uppgetts vara på väg till Spartak Moskva under de senaste dagarna.
På fredagen blev övergången officiell. 
- Jordan har haft en enorm utveckling hos oss och jobbat hårt, både i motgång och under detta år i framgång, säger Pekings manager Jens Gustafsson i en kommentar.

Jordan Larsson har svarat för en stark vårsäsong i allsvenskan och gjort elva mål. På senare tid har IFK Norrköping-anfallaren uppgetts vara på väg till ryska Spartak Moskva – och på fredagen blev övergången bekräftad av bägge klubbarna.

- Jordan har haft en enorm utveckling hos oss och jobbat hårt, både i motgång och under detta år i framgång. Det är med stolthet vi kan konstatera att vi säljer en spelare till en storklubb i Europa. Jag vill passa på att tacka alla ledare och spelare som har hjälpt Jordan att utvecklas på det sättet som han har gjort, men mest av allt vill vi tacka Jordan för det hårda jobb han har gjort både på planen och utanför, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson i en kommentar på klubbens hemsida.

Larsson själv:

- Jag vill tacka alla i Norrköping för den här fina tiden. Lagkamrater, tränarstaben, personal och framför allt alla supportrar! Även om mitt första år inte var som någon hade förväntat sig så trodde ni på mig ändå och har gjort det sen dag ett. Jag kommer alltid bära med mig det och förhoppningsvis ses vi i Europa väldigt snart.

Larsson anslöt till IFK Norrköping från NEC Neijmegen vintern 2018 och hade en tuff fjolårssäsong där han ofta fick inleda på bänken.

I Spartak Moskva, där Larsson kommer att bära nummer 23, blir han bland annat lagkamrat med tyske Andre Schurrle som presenterads under torsdagen.

Den exakta övergångssumman är inte officiell, men i slutet av juli uppgav ryska Sport-Express att övergångssumman landar på runt fyra miljoner euro, omkring 42 miljoner svenska kronor.

Enligt Transfermarkt har Larsson skrivit på ett avtal som sträcker sig till sommaren 2022.

Publicerad 2019-08-02 kl 11:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå