Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Lindström och Santos blir permanenta tränare för HIF

Allsvenskan

Álvaro Santos och Mattias Lindström fick tillfälligt ta över ansvaret för HIF.  
Nu står det klart att duon blir permanenta huvudtränare.
- Vi har en stark tro på att våra tränare kan leda laget till säkrat allsvenskt spel 2023, säger sportchef Andreas Granqvist.

Foto: Bildbyrån

Efter en tuff start på allsvensken för HIF, som kröntes med en 4-1-förlust mot IFK Värnamo, stod det klart att Jörgen Lennartsson fick sparken Helsingborgs IF. Han ersattes då på tillfällig basis av Mattias Lindström och Álvaro Santos. Lindström var sedan tidigare Lennartssons assisterande tränare, medan Santod nyligen klivit in i A-staben, efter att tidigare har arbetat i klubbens akademi. 

Nu meddelar klubben att duon tar över rollen permanent. Sven Andersson stannar även han kvar i staben som assisterande tränare. 

- Jag är glad och stolt över att få möjligheten att träna HIF:s herrlag. Trots situationen vi just nu befinner oss i tror jag att det är fullt möjligt att klara det allsvenska kontraktet. Vi kommer att ge allt för att hjälpa spelarna att prestera och tävla i varje match. Nu behöver vi alla som älskar denna klubb och kämpa tillsammans hela vägen, säger Álvaro Santos.

ANNONS

Sportchef Andreas Granqvist säger följande om att tillsätta duon: 

Vi har noga följt Álvaro och Mattias samarbete i U21 under 1,5 års tid och sett en positiv utveckling på deras sätt att leda laget. Vi har en stark tro på att våra tränare kan leda laget till säkrat allsvenskt spel 2023.

Helsingsborgs IF har på de inledande elva matcherna samlat ihop fem poäng, vilket gör att dem till jumbo i allsvenskan. 

Publicerad 2022-05-31 kl 16:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto