Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Malmö FF förlänger med Dahlin

Allsvenskan

MALMÖ. Johan Dahlin stannar i Malmö FF.
37-åringen har skrivit på ett nytt avtal över 2024. 
- Det är Malmö eller ingenting, säger han.

0:26
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Malmö FF gick under onsdagen ut med att målvakten och trotjänaren Johan Dahlin, 37, har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben över 2024. 

Nu berättar Dahlin om sin glädje över att stanna i klubben.

Det är såklart skönt och roligt att fortsätta på det vi har börjat bygga i år. Det är kul att få fortsätta vara en del av det. Malmö FF är min klubb, det är min andra familj och jag kan inte se mig själv spela någon annanstans, det är helt otänkbart. Det är Malmö eller ingenting, säger han på klubbens hemsida.

Dahlin utvecklar sina tankar om att bara spela i MFF.

- Jag ser mig bara i Malmö. Jag har varit här i över tio år och det har blivit som en familj för mig. Jag vet hur det funkar och det överensstämmer med mina tankar och värderingar. Det handlar i grunden bara om att vinna här, det är därför vi håller på, säger Dahlin.

Annons

Så högsta önskan är att avsluta karriären här?
- Ja, det är väl den enda önskan jag har.

Dahlin vill vidare planera framtiden i korta etapper. En kostomläggning har bidragit till att målvakten har varit skadefri och kunnat spela hela tiden.

- Jag känner mig som 20 nu, det gör jag. Det är en stor skillnad i år mot förra året, jag känner mig yngre kroppsligt. Sedan mentalt är jag kanske vuxnare (skratt). Men jag känner mig mycket, mycket bättre kroppsligt sett till i år än jag gjort någon gång innan. Och det är klart att den omläggningen haft en stor påverkan.

MFF-sportchefen Daniel Andersson:

Johan har under väldigt lång tid varit en av Sveriges allra bästa målvakter. Han imponerar med sin jämnhet och förmågan att fortsätta utveckla sitt målvaktsspel för varje år som går. Utöver det är han en ledargestalt, förebild och kulturbärare. Jag är väldigt glad över att ha Johan kvar som Malmö FF-spelare ytterligare en säsong.

Annons

Dahlin kom första gången till MFF 2009, och återvände sedan igen 2017 - efter flera år utomlands. Han har totalt sett gjort tolv säsonger med Skåneklubben, och har vunnit fem SM-guld, ett cupguld och spelat i flera Europa-gruppspel. 

Malmö FF toppar i dagsläget allsvenskan. 

Publicerad 2023-09-27 kl 11:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto