Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Malmö FF säljer Eric Larsson

Allsvenskan

Eric Larsson, 31, lämnar Malmö FF.
Högerbacken har sålts till grekiska OFI Kreta.
- Han har uttryckt en önskan om att detta är något han verkligen vill göra, säger sportdirektör Daniel Andersson till MFF:s hemsida.

Foto: Bildbyrån.

Eric Larsson.

Det var inför säsongen 2018 som Malmö FF värvade Eric Larsson från Gif Sundsvall. 31-åringen har fått gott om speltid sedan dess och nästintill varit ordinarie i MFF, men den här säsongen har han tappat sin startplats till Felix Beijmo.

Senaste tiden har det figurerat uppgifter som gjort gällande att högerbacken är på väg bort från himmelsblått, och nu står det klart att han lämnar klubben.

På tisdagen meddelar nämligen MFF att Eric Larsson har sålts till OFI Kreta.

- Eric har varit lagspelaren personifierad och alltid satt laget i första rummet. På planen har han bidragit till flera stora framgångar, både nationellt och internationellt. Ibland har han varit utanför, ibland spelat på ovana positioner, men oavsett har han alltid gjort jobbet, säger sportdirektör Daniel Andersson till MFF:s hemsida, och menar att det var 31-åringens vilja att lämna:

ANNONS

- Han har uttryckt en önskan om att detta är något han verkligen vill göra. Med tanke på att han alltid ställt upp för klubben kände vi att vi ville tillgodose hans önskemål och har accepterat ett bud från OFI Kreta.

I ett öppet brev på MFF:s sociala medier tar Eric Larsson farväl av Skåneklubben och dess supportrar:

"När jag var liten, min far han sa, att om du kämpar hårt kan du ta dig långt. Att det skulle ta mig till Champions League, Europa League, dubbla SM-guld, cup-guld och över 200 matcher för Skandinaviens mäktigaste klubb hade jag ingen aning om då", skriver han och fortsätter:

"Sedan dag ett har jag älskat att spela för klubben som står som en för alla, som segra skall men aldrig falla. Den energi och kärlek hela malmöfamiljen har givit mig, ni ska veta att jag är evigt tacksam och jag önskar jag kunde förklara."

ANNONS

Totalt noterades Eric Larsson för nio mål samt 29 assist på över 200 matcher i MFF-tröjan. Han lämnar dessutom med två SM-guld och ett cupguld på meritlistan.

Kontraktet med OFI Kreta är skrivet över två år.

Publicerad 2022-08-16 kl 15:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto