Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Melker Hallberg återvänder till Kalmar FF

Serie B

Melker Hallberg återvänder till Kalmar FF.
Klubben lånar in mittfältaren över hela säsongen 2017.
- Det känns jättebra att få hem Melker på alla sätt, säger sportchefen Thomas Andersson Borstam till Fotbollskanalen.

Foto: Scanpix

De senaste veckorna har det spekulerats i Melker Hallbergs återkomst till Kalmar FF. Nu har också klubben presenterat värvningen på sin hemsida. Mittfältaren lånas in från italienska Serie A-klubben Udinese över hela säsongen 2017.

- Det känns jättebra. Melker passar in i den strategi vi jobbar efter och han är den enda spelaren som vi har tagit in nu om man ser till den truppen som avslutade säsongen 2016. Och han är inget nyförvärv i den bemärkelsen utan han är en hemvändare och Melker känner allt och alla och är inne i Kalmar FF från första stunden här när han är tillbaka. På så sätt spiller vi ingen tid utan det är bara att köra på, och det känns jättebra. Melker kommer att göra ett bra jobb och han är en stark karaktär, en hårt jobbande spelare med många bra kvalitéer. Vi känner att han kommer att göra det väldigt bra och öka konkurrenssituationen i Kalmar FF. Så det känns jättebra att få hem Melker på alla sätt, säger sportchefen Thomas Andersson Borstam till Fotbollskanalen.

ANNONS

- Vi känner en stolthet över att jobba med ett så lokalt lag som möjligt. Och det är en hemmapojk liksom som är i sina bästa år och är kompis med alla i föreningen både på och utanför planen.

Melker Hallberg lämnade KFF 2014 för Udinese. 21-åringen blev efter ett år i Serie A utlånad till norska Vålerenga och under våren 2016 var han utlånad till allsvenska Hammarby. Hösten förra året tillbringade han dock på lån i Serie B-klubben Ascoli, som Hallberg bröt med nyligen.

Kalmar FF är just nu på träningsläger i La Manga, och Melker Hallberg är aktuell för spel redan i måndagens match mot Odds Ballklubb.

- Det tror jag. Det är Peter (Swärdh, huvudtränare) och Jörgen (Petersson, assisterande) som bestämmer det. Men han kör för fullt på träningarna och är tillgänglig, säger Andersson Borstam.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-01-27 kl 15:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto