POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Officiellt: MFF lånar ut målvakt till konkurrent

Foto: Bildbyrån.

Marko Johansson lånas ut för fjärde året i följd.
Den här gången lämnar målvakten MFF för Mjällby.
- Det känns jättebra, säger målvakten i en kommentar på MFF:s hemsida. 

Malmö FF:s talangfulle målvakt Marko Johansson, 21, har under senaste tre åren varit utlånad, först i två år till Trelleborg i superettan och i allsvenskan och i fjol till Gais med spel i superettan. Nu meddelar MFF att talangen även lånas ut över nästa säsong, den här gången till allsvenska nykomlingen Mjällby AIF. 

- Vi är väldigt nöjda med Markos utveckling i Gais. Trots att han är ung har han redan hunnit samla på sig en hel del rutin under sina utlåningar. Det är viktigt som målvakt, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i en kommentar på föreningens hemsida och fortsätter:

- Det här är en bra lösning för alla parter att Marko återigen får värdefull speltid och denna gången i en allsvensk klubb.

Johansson själv om utlåningen:

- Det känns jättebra. Jag hade ett bra år i Gais där jag fick ta mycket ansvar och utvecklades som målvakt. Nu är jag tillbaka i Allsvenskan och det ska bli roligt att få spela på den högsta nivån igen, säger han och fortsätter:

- Mitt mål är att spela så mycket som möjligt och hjälpa Mjällby att etablera sig i Allsvenskan. I ett längre perspektiv vill jag komma tillbaka till MFF igen och konkurrera om en startplats.

Johansson har totalt 29 matcher i allsvenskan och 59 matcher i superettan på meritlistan. 

Publicerad 2020-01-08 kl 18:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå