Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: MFF värvar Siby

Allsvenskan

Mahame Siby är klar för Malmö FF.
Mittfältaren köps loss i en affär värd omkring 13 miljoner kronor, enligt Foot Mercato.
- En spelare som har fysiska förutsättningar att kunna höja vår intensitet, säger sportchef Andreas Georgson till MFF:s hemsida.

6:00
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från cupfinalen mellan Malmö FF-Hammarby i spelaren ovan.

Malmö FF har varit på jakt efter en central mittfältare senaste tiden, och nu har man gjort klart med ett nyförvärv. På onsdagen meddelar MFF att man värvar Mahame Siby från Strasbourg.

Siby har nio Ligue 1-matcher för Strasbourg på meritlistan, men var utlånad till Paris FC i den franska andraligan under den gångna säsongen. Tidigare har han även representerat Valenciennes. 

25-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med säsongen 2026 med MFF.

- Generellt letar vi efter spelare som kan passa vår identitet. Vi vill bli mer intensiva och att laget ska vara en stark enhet. Vi tycker att han passar in i det. Det är en spelare som har fysiska förutsättningar att kunna höja vår intensitet och kraftfullhet på plan. Men han är också skicklig med boll och har ett bra beslutsfattande. Det är en mix vi har letat efter och som vi tycker oss ha hittat, säger MFF:s sportchef Andreas Georgsson till klubbens hemsida: 

ANNONS

- Sen har vi fått uppfattningen att det är en lagspelare och ledartyp. Han sätter laget i första hand. Så det är både en fotbollsspelare och personlighet som vi hoppas ska bli väldigt framgångsrik här.

Siby säger själv så här om flytten:

- Jag är väldigt glad över att vara på plats i Malmö och hoppas på att kunna bidra med min inställning, fysik och teknik med bollen. Jag vet att det är en stor klubb med många supportrar. Jag gillar verkligen atmosfären på arenan och mentaliteten hos människorna här i klubben.

Foot Mercato har tidigare rapporterat att MFF betalar omkring en miljon euro (drygt tio miljoner svenska kronor) i övergångssumma för Siby. Dessutom ingår det eventuella bonusar på 300 000 euro (omkring tre miljoner kronor) i avtalet.

Mahame Siby blir spelklar först 15 juli då det svenska transferfönstret öppnar.

ANNONS
Publicerad 2022-06-29 kl 15:16

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto