Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Nanne Bergstrand får sparken av Hammarby

Allsvenskan 2016-11-18 kl 10:47

Nanne Bergstrand får sparken som tränare för Hammarby.
Det beskedet lämnade klubben under fredagen.
- Våra ambitioner är att ta oss högre upp i svensk fotboll, säger ordföranden Richard von Yxkull till klubbens hemsida.

5:28
Nästa

Avbryt
Försök igen

Nanne Bergstrand har gjort sitt som huvudtränare för Hammarby. Bergstrand, som kom till klubben under 2014 och som tog upp klubben i allsvenskan, får sparken. Det beskedet gav klubben på sin hemsida under fredagen.

- Anledningen till att vi har valt att ta det här beslutet är att vi upplever ett behov av att få in en ny röst och ny energi i klubbens sportsliga utveckling. Någonstans var Nannes uppdrag att ta oss till en stabil plats i allsvenskan, vilket han och vi lyckats med. Våra ambitioner är att ta oss högre upp i svensk fotboll och i det läget vi är nu känns det rätt att låta en ny kraft ta över, säger klubbens ordförande Henrik von Yxkull i en kommentar.

ANNONS

Klubbdirektör Henrik Kindlund menar att det inte funnits någon konflikt som legat till grund till beslutet, och inte heller att man är missnöjda med Bergstrand.

- Det finns ingen dramatik i det här överhuvudtaget. Han har varit hos oss i tre år. Och man kan säga att han fick ett uppdrag när vi anställde honom för tre år sedan att ta upp oss i allsvenskan och etablera oss i serien, och det har han gjort. Och nu var det ett år kvar på kontraktet och vi har haft en dialog med Nanne och vi har funderat en del själva och kommit fram till att det för klubben på lång sikt framåt, vi tittar inte bara 2017 utan förbi det också, är det bästa att göra en förändring nu helt enkelt, säger Kindlund till Fotbollskanalen.

- Men vi är jättenöjda med Nanne och det jobbet han har gjort. Det finns ingen konflikt eller nåt sånt i det här.

ANNONS

Hammarby-spelarna fick beskedet innan fredagsförmiddagens träning. Det var inga starka reaktioner, menar Henrik Kindlund.

- Det tycker jag inte. För de som är inne i Fotbollsvärlden så är det här helt odramatiskt. Spelare kommer och går, tränare kommer och går, klubbdirektörer kommer och går. Det är så Fotbollsvärlden ser ut. Så var det som grupp betraktat, sen på individnivå kan det säkert finnas reaktioner. Men det var inget som kom fram på mötet, säger han.

Klubben låter meddela att processen med att hitta en ny tränare påbörjats - och att "den kommer att avslutas inom kort".

Säsongen för Bajen har präglats av interna stridigheter mellan spelartruppen och Bergstrand själv. Fotbollskanalen har tidigare rapporterat om det faktum att flertalet spelare varit besvikna på lagets spelidé - och att det gick så långt att Nanne erbjöd sig att avgå.

ANNONS

- När du jobbar med en process som förra året när vi jobbade med en så offensiv spelstil och så fick vi dra tillbaka lite för att vi väl hade 18 poäng på 18 matcher, så sista tolv matcherna fick vi spela lite mer cynisk fotboll, sen har vi då jobbat vidare med att blanda de här bitarna. Så det är en normal process för att få gruppen att utvecklas fotbollsmässigt, förklarade Bergstrand då.

Fotbollskanalen har sökt Bergstrand för en kommentar.

Är det rätt av Hammarby att sparka Nanne?
  • Ja, Hammarby behöver en ny ledare
  • Nej, Nannes projekt borde fått mer tid
RÖSTA SE RESULTAT
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto