POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Officiellt: Nanne Bergstrand tar över Kalmar - igen

Foto: Kalmar FF:s Facebook

Nästa

Avbryt
Försök igen

Nanne Bergstrand återvänder till Kalmar FF som huvudtränare.
Klubbens tidigare guldtränare presenterades på en presskonferens under tisdagen.
- Jag känner mig hemma, säger Bergstrand.

I april kunde Fotbollskanalen berätta att Nanne Bergstrand var sugen på att ta över Kalmar FF igen. Nu får tränaren sin vilja igenom. 61-åringen återvänder till sin gamla klubb som huvudtränare när nu Peter Swärdh fått sparken. Vid en presskonferens under tisdagen presenterades Bergstrand, som skrivit på ett 2,5-årskontrakt.

- Det hade varit trevligare att sitta här under andra förutsättningar än att någon fått lämna. Nu är läget som det är. Men jag känner mig som hemma direkt. Det här ska bli väldigt stimulerande att jobba med spelargruppen och se vad vi kan skapa både på kort och lång sikt, säger veterantränaren.

- Den största utmaningen nu blir att hitta ett spel, sätta hur vi ska spela, säger Bergstrand.

Ordföranden Mattias Rosenlund:

- Nanne är bosatt i området, han kan föreningen utan och innan, och kan spelarna utan och innan. Han är allsvenskans bästa matchcoach, vill jag påstå.

- Vi i styrelsen har gett Thomas (Andersson Borstam, sportchef) en påse pengar till att förstärka truppen i sommar om vi tycker det är nödvändigt. Vi ska göra allt vi kan för att rädda kontraktet. Det får kosta lite i så fall.

Under presskonferensen öppnade sportchefen Thomas Andersson Borstam för fler förändringar i ledarstaben. På frågan vad som händer med nuvarande assisterande tränare Jörgen Petersson svarar han:

- Det är en fråga vi ska se över och diskutera.

Bergstrand har varit klubblös sedan han sparkades av Hammarby efter förra säsongen. Kalmar FF tränade han 1998 och 1999, samt mellan 2003 och 2013. 2008 ledde Bergstrand den småländska klubben till SM-guld. Efter det fick han en gata i Kalmar uppkallad efter sig.

KFF ligger just nu tredje sist i allsvenskan, på åtta poäng efter tolv omgångar.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-06-13 kl 10:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå