Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Nuur Mohamed byter Gais mot Freiburg

Allsvenskan

Billal Nuur Mohamed, 18, lämnar Gais.
Talangen blir ungdomsproffs i Freiburg.
- Väldigt positivt för Gais ur ett ekonomiskt perspektiv, säger akademichef Sebastian Lindström.

Foto: TT.

Genrebild.

Mittfältaren Billal Nuur Mohamed kom till Gais från Vallens IF inför säsongen 2023. Men efter 1,5 år i grönsvart går talangen nu vidare i karriären.

Och det är ett spännande äventyr som väntar härnäst.

Gais meddelar på sin hemsida att Nuur Mohamed blir ungdomsproffs i Freiburg. 18-åringen har varit på flera provspel hos Bundesliga-klubben och uppenbarligen imponerat så pass mycket att han nu har tecknat ett ungdomsavtal med tyskarna.

Akademichef Sebastian Lindström:

- Billal är en jätteduktig spelare som varit framstående i vårt äldsta akademilag det senaste året, och han har dessutom gjort några minuter med A-laget på försäsongen. Vi är väldigt glada för hans skull, och för att det finns utländskt intresse för våra spelare. Det är ett bevis på att vi gör saker rätt och tar steg framåt, säger han till Gais hemsida.

Annons

- Det finns många duktiga spelare i Gais akademi så det är inte sista gången det här händer, och vi hoppas att det också är en inspiration för våra unga spelare som själva vill ta nästa steg.

Lindström fortsätter:

- Utöver det så är det förstås väldigt positivt för Gais ur ett ekonomiskt perspektiv, det handlar om en ansenlig summa till oss vid en övergång till en klubb av den digniteten. Det gör att vi kan fortsätta utveckla akademin framöver!

Nuur Mohamed tillhörde Gais P19-lag.

Publicerad 2024-06-09 kl 15:41

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto