Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Officiellt: Nyman förlänger med IFK Norrköping

Allsvenskan

Lagom till tolvslaget släppte IFK Norrköping en nyhet.
Kaptenen Christoffer Nyman förlänger sitt kontrakt - med fyra år.
-Jag vill vara med på den här resan, säger han i ett uttalande.

Foto: Bildbyrån.

Christoffer Nyman, 30, satt på ett utgående kontrakt med IFK Norrköping. Det gör han inte längre.

Vid tolvslaget meddelade IFK Norrköping att kaptenen skrivit på ett nytt fyraårskontrakt.

- Det känns jättebra att få fortsätta spela för den här föreningen som betyder väldigt mycket - och att få vara kapten. Nu får man vara med och bygga upp någonting igen efter en tuff förra säsong. Jag vill vara med på den här resan och tror starkt på oss, säger han i ett uttalande på Pekings hemsida.

Nyman - som hade en utlandssejour i Eintracht Braunschweig innan han återvände inför säsongen 2020 - erkänner att han sondera marknaden efter andra alternativ innan han satte en kråka på avtalet.

Annons

- Jag ville se vad det fanns för möjlighet att få ett sista äventyr någon annanstans. Sen var IFK på tapeten hela tiden och var minst lika aktuellt. Nu blev beslutet att jag stannar i IFK och jag är hur glad som helst över att få vara kvar.

Nu hoppas Nyman att Peking ska rycka upp sig efter att ha slutat på en tolfte plats i allsvenskan i fjol.

- Det blir en nystart på många sätt där Glen med ledarstaben får börja från början med en försäsong i ryggen och kunna bygga upp sitt tänk med en lång försäsong. Det ska bli spännande att se vad vi kan få ut det här året. Med tanke på förra säsongen ska man sätta realistiska mål, men framöver tror jag det kan bli väldigt bra.

Sportchef Tony Martinsson om förlängningen:

- Det är extremt viktigt att det blev klart med den fantastiska person och fotbollsspelaren han är. Han är den allsvenska spelaren just nu som har gjort mest mål i serien. Det är alltid svårt att hitta de här målskyttarna och han är den som också jobbar extremt hårt och sätter nivån över hur vi vill framstå. Vi vill vara ett hårt jobbande lag som ger allt från första till sista sekunden – och det gör Totte. Han symboliserar IFK Norköping och är en viktig kulturbärare. Det blir ett fantastiskt bra avstamp inför det nya året, säger han i en kommentar på föreningens hemsida.

Annons
Publicerad 2023-01-01 kl 11:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto