Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
46v

Officiellt: Olof Mellberg lämnar Brommapojkarna

Foto: Bildbyrån

Olof Mellberg fick dispens för att leda BP.
Trots det lämnar han klubben.
- Jag har haft en väldigt bra tid i BP men känner mig nu redo att anta nya utmaningar, säger han i en kommentar på klubbens hemsida.

Brommapojkarna spelar nästa år i allsvenskan. Men man gör det utan Olof Mellberg som huvudtränare. Varken Olof Mellberg eller assisterande tränaren Azrudin Valentic förnyar sina kontrakt, vilket Expressen var först med att rapportera under tisdagen.

- Jag är väldigt glad och stolt över det arbete vi gjort under min tid i BP. Det var en utmanande uppgift att ta sig an när vi för två år sedan började resan mot Allsvenskan. Vi ville växla upp sportsligt och i första hand ta klubben tillbaka till Superettan, samtidigt som de ekonomiska förutsättningarna var tuffa. Tack vare grymma spelare och ledare så lyckades vi ändå vinna Division 1 Norra och Superettan inom loppet av två år. En unik prestation i svensk fotbollshistoria som jag kommer att minnas med stolthet, säger Mellberg i en kommentar på klubbens hemsida.

Mellberg lämnar BP, trots att han av Svenska Fotbollförbundet för en tid sedan fick dispens att leda laget i allsvenskan, trots att han inte har gjort den utbildning som egentligen krävs ännu.

- Jag har haft en väldigt bra tid i BP men känner mig nu redo att anta nya utmaningar, säger Mellberg.

Mellberg har under sin sejour i Stockholmsklubben gjort stor succé och den förre landslagskaptenen ledde laget upp från division ett först till superettan och därefter, under lagets första säsong i den näst högsta serien, till allsvenskan. Men nu får alltså Brommapojkarna leta efter en ny huvudtränare inför comebacken i den högsta serien.

Olof Mellberg uppgavs tidigare i år vara ett hett namn för att ta över IFK Göteborg till nästa säsong. Men Mellberg ska ha tackat nej och Blåvitt valde i stället att skriva ett treårsvtal med Poya Asbaghi.

Publicerad 2017-11-21 kl 14:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons