Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
30v

Officiellt: Olof Mellberg lämnar Brommapojkarna

Foto: Bildbyrån

Olof Mellberg fick dispens för att leda BP.
Trots det lämnar han klubben.
- Jag har haft en väldigt bra tid i BP men känner mig nu redo att anta nya utmaningar, säger han i en kommentar på klubbens hemsida.

Brommapojkarna spelar nästa år i allsvenskan. Men man gör det utan Olof Mellberg som huvudtränare. Varken Olof Mellberg eller assisterande tränaren Azrudin Valentic förnyar sina kontrakt, vilket Expressen var först med att rapportera under tisdagen.

- Jag är väldigt glad och stolt över det arbete vi gjort under min tid i BP. Det var en utmanande uppgift att ta sig an när vi för två år sedan började resan mot Allsvenskan. Vi ville växla upp sportsligt och i första hand ta klubben tillbaka till Superettan, samtidigt som de ekonomiska förutsättningarna var tuffa. Tack vare grymma spelare och ledare så lyckades vi ändå vinna Division 1 Norra och Superettan inom loppet av två år. En unik prestation i svensk fotbollshistoria som jag kommer att minnas med stolthet, säger Mellberg i en kommentar på klubbens hemsida.

Mellberg lämnar BP, trots att han av Svenska Fotbollförbundet för en tid sedan fick dispens att leda laget i allsvenskan, trots att han inte har gjort den utbildning som egentligen krävs ännu.

- Jag har haft en väldigt bra tid i BP men känner mig nu redo att anta nya utmaningar, säger Mellberg.

Mellberg har under sin sejour i Stockholmsklubben gjort stor succé och den förre landslagskaptenen ledde laget upp från division ett först till superettan och därefter, under lagets första säsong i den näst högsta serien, till allsvenskan. Men nu får alltså Brommapojkarna leta efter en ny huvudtränare inför comebacken i den högsta serien.

Olof Mellberg uppgavs tidigare i år vara ett hett namn för att ta över IFK Göteborg till nästa säsong. Men Mellberg ska ha tackat nej och Blåvitt valde i stället att skriva ett treårsvtal med Poya Asbaghi.

Publicerad 2017-11-21 kl 14:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER