Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Ondrejka lämnar Elfsborg

Allsvenskan

Jacob Ondrejka lämnar IF Elfsborg.
20-åringen flyttar till Royal Antwerp den 1 juli i år. 
- Det är skönt att allt är klart, säger spelaren. 

0:16
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se Ondrejkas mål för svenska landslaget i spelaren.

Jacob Ondrejka, 20, får chansen att testa på spel utomlands. 

Under tisdagen går IF Elfsborg ut med att Ondrejka lämnar för den belgiska toppklubben Royal Antwerp, som är på tredje plats i Jupiler Pro League. Från och med den 1 juli i sommar är svensken spelklar för den belgiska klubben, och avtalet är över fem säsonger. 

Det är skönt att allt är klart, men nu ligger mitt fulla fokus på Elfsborg och de matcher jag har kvar att spela här, säger Ondrejka på Borås-klubbens hemsida.

Elfsborg har betytt väldigt mycket för mig. Jag kom hit väldigt ung och fick en bra träningsmiljö, bra tränare och bra folk runt omkring mig. Jag har fått mycket speltid - men det har också fått ta den tid jag behövt för att komma in i det rätt, fortsätter han. 

Annons

Tidigare har transfer-journalisten Fabrizio Romano uppgett att övergångssumman är på 1,7 miljoner euro, motsvarande ungefär 19 miljoner svenska kronor. Även lokaltidningen BT har publicerat uppgifter om samma prislapp.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson är nöjd med Ondrejkas resa i Borås. 

- Vi är oerhört stolta och glada för den utveckling Jacob haft sedan han kom till oss från Landskrona. En stor eloge till den miljö och verksamhet vi har som fostrar spelare på bästa sätt! Han har bidragit till våra senaste års framgångar, visat färdigheter som alla fotbollsälskare njuter av och varit en glädjespridare av rang både i omklädningsrummet och i andra sammanhang, säger han på Elfsborgs hemsida och fortsätter:

- Det har funnits mycket intresse i samband med varje transferfönster de senaste åren men där och då har det inte känts helt rätt för någon av oss. Jacob och IF Elfsborg har varit överens om att vi antingen förlänger hans avtal eller också blir det en försäljning vilket det nu blir till Royal Antwerpen som har visat intresse en längre tid. Vi tackar Wagnsson Sports & Entertainment för ett bra samarbete både kring rekryteringen och försäljningen, och gläds med Landskrona som får en välförtjänt del av transfern.  

Annons

Andreasson avslutar:

Nu får vi njuta av Jacob i den gula tröjan i ytterligare en tid innan vi önskar honom stort lycka till i den Belgiska ligan, där vi är övertygade om att han kommer göra avtryck.

Ondrejka, som kom till Elfsborg från Landskrona Bois inför 2020, är den här säsongen noterad för två mål och en assist på tre matcher i allsvenskan. 

Publicerad 2023-04-18 kl 16:01

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto