Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: ÖSK värvar Degerfors-back: "Konkurrenssituationen skärps"

Superettan

Kevin Wright lämnar superettan och Degerfors.
Örebro meddelar att man förstärker med backen.
Kontraktet är skriver över tre säsonger.
- Jag ser verkligen framemot att spela för ÖSK, säger han i en kommentar på klubbens hemsida.

Foto: Adam Andersson.

Under en tid har det varit rykten om Kevin Wrights vara eller icke-vara i Degerfors. FotbollDirekt uppgav för lite mindre än en vecka sedan att Örebro SK och Östersunds FK var intresserat av att värva försvararen som har ett förflutet i Chelseas ungdomsakademi. Nu är det också officiellt vilken klubb som vunnit dragkampen om backen - Örebro SK.

Klubben meddelar att Wright är det senaste tillskottet i truppen och kontraktet är skrivet över tre säsonger.

- Jag ser verkligen framemot att spela för ÖSK och få komma igång och träna med laget och tränarteamet. Jag har haft en bra försäsong med Degerfors och känner mig i bra form. Jag hoppas att jag får en framgångsrik karriär i klubben och längtar redan efter att säsongen ska dra igång, säger Kevin Wright i en kommentar på klubbens hemsida.

ANNONS

Tränaren Axel Kjäll om nyförvärvet:

- Vi är väldigt glada att kunna välkomna Kevin till Örebro och ÖSK Fotboll. Han är en snabb vänsterspelare som är duktig på att skapa målchanser för sig själv och sina medspelare. Han är stark defensivt 1 mot 1 och har även en god förmåga att kunna upprepa sina aktioner under 90 minuter. Kevin var under förra säsongen en av superettans bästa spelare och vi ser fram emot att få se honom i den svartvita tröjan, säger han i en kommentar på klubbens hemsida.

Även klubbens sportchef, Magnus Sköldmark, är nöjd med tillskottet.

- Det är mycket glädjande att vi kan presentera Kevin som en ÖSK spelare tre år framåt. Hans egenskaper och framfart under det senaste året har varit på en hög nivå. Konkurrenssituationen skärps därmed ytterligare och det ska bli kul att följa Kevins fortsatta utveckling i ÖSK säger Magnus Sköldmark, sportchef i ÖSK Fotboll.

ANNONS

Wright fick sin fotbollsutbildning i Chelsea, men lyckades inte slå sig in i klubben A-lag. Därefter tog han steget vidare till Carlisle, Fredrikstad och sedan Degerfors. Tidigare uppgifter från FotbollDirekt har gjort gällande att prislappen på Wright liggger på mellan 500 000 och 700 000 kronor.

Publicerad 2019-03-15 kl 15:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto