Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Sigurdsson lämnar Norrköping

Allsvenskan

Arnor Sigurdsson har under senaste året varit på lån hos IFK Norrköping.
Nu meddelar Peking att stjärnan lämnar i sommar.
- Jag har varit medveten om att han vill vidare, säger sportchefen Tony "Tonna" Martinsson till Fotbollskanalen. 

Foto: PETER HOLGERSSON/BILDBYRÅN OCH MICHAEL ERICHSEN/BILDBYRÅN

Se höjdpunkterna från Peking-Kalmar i spelaren.

Arnor Sigurdsson, 24, återvände förra sommaren till IFK Norrköping från CSKA Moskva för ett lån till i sommar. Efter Rysslands invasion av Ukraina gjorde Fifa det möjligt för utländska spelare i ryska klubbar att "pausa" sina avtal för att spela i andra klubbar, och därmed blev det till att börja med ett kontrakt för 24-åringen med Peking till i sommar.

Nu meddelar Norrköping att Sigurdsson lämnar vid lånets slut.

- Det sista året har varit fantastiskt, även fast det inte gick så bra som vi ville förra säsongen. I år har vi tagit steg framåt, säger han på klubbens hemsida och fortsätter:

- Jag tror att alla ser hur mycket jag älskar att spela här och i den här tröjan. Jag kommer att fortsätta göra allt jag kan för laget under de två sista matcherna, och jag kommer att njuta av varje sekund. Jag visste att jag skulle må bra och spela bra här hemma efter en tuff period i Italien. Alla i laget, alla runt laget och supportrarna har gjort det här året fantastiskt.

Annons

Sportchefen Tony Martinsson:

- Arnór är en stor spelare och förebild, han har stått för fantastiska insatser på planen och hans professionalitet och erfarenhet har gett mycket till laget. Han vände hem när vi var i en tuff situation och vi är glada över att vi fick ha förmånen att ha honom här. Vi önskar Sigge ett stort lycka till och vi hoppas självklart att han kommer hem till Norrköping igen i framtiden, säger han på hemsidan.

Martinsson har tidigare uttalat sig om att han gjort sitt för att behålla Sigurdsson, men nu blev det alltså inte så i slutändan. 

- Jag har varit medveten om att han vill vidare, så det är inga konstigheter. Alla förstår att han är 24 år och går in i sin prime-ålder som fotbollsspelare och med hans kvaliteter kan han spela i bättre rankad liga, säger sportchefen till Fotbollskanalen.

Annons

Det blir svårt att ersätta honom med en lika bra spelare?
- Det är klart han är en av de bästa spelarna i allsvenskan, men vi har spelare i truppen som har likheter i egenskaper och sedan tittar vi brett hela tiden. Vi får summera det till den 7 juli, då transferfönstret öppnar och sedan får vi se vad det blir för förstärkningar.

Är du orolig över att han lämnar en lucka efter sig?
- Han är en spetsspelare i allsvenskan, men samtidigt brukar det alltid bli att någon annan blommar ut i stället med förtroende och vi har flera i truppen som kan gör det. 

Tittar ni på att ta in en spelare på samma position?
- Det håller vi för oss själva, vilka positioner vi tittar på.

Martinsson vill vidare inte svara på vad Peking har för ekonomiskt utrymme till nyförvärv i sommar, men menar att klubben generellt sett tittar på spelare.

Annons

- Vi kommer titta på det, ja, säger "Tonna". 

Sportchefen hoppas samtidigt på att Sigurdsson återvänder till IFK någon gång i framtiden.

- Han trivs jättebra i Norrköping och vi trivs med honom, så det hoppas jag verkligen.

Sigurdssons sista hemmamatch blir mot IF Brommapojkarna på lördag i allsvenskan, och därefter är han även tillgänglig för spel mot Djurgårdens IF på bortaplan den 11 juni innan sommaruppehållet. I år är han noterad för fem mål på nio matcher med Norrköping, som är placerat på femte plats, i allsvenskan. 

24-åringen har i grunden kontrakt med CSKA Moskva till sommaren 2024, och har även en bakgrund med spel i Venezia i Italien. 

Publicerad 2023-05-29 kl 18:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto