Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Officiellt: Stahre bryter sitt avtal: "Trots att Häcken motsatt sig det"

Foto: Bildbyrån

Mikael Stahre har brutit sitt avtal med Häcken för att ta ett jobb i USA.
Trots att klubben motsatt sig det.
- Jag hävdar ju att BK Häcken har ett avtal som vi var överens om som är på tre år, och det har bara gått ett, säger sportchefen Sonny Karlsson till Fotbollskanalen.

Inför säsongen 2017 tog BK Häcken in Mikael Stahre som huvudtränare. Kontraktet skrevs på tre år, men under torsdagsmorgonen kom chockbeskedet att 42-åringen bryter sitt kontrakt med klubben.

"Tränaren har sagt upp sitt avtal för att ta ett annat uppdrag, i USA, trots att BK Häcken motsatt sig det med hänvisning till vårt befintliga avtal", skriver klubben i ett pressmeddelande.

- Jag hävdar ju att BK Häcken har ett avtal som vi var överens som är på tre år, och det har bara gått ett, säger sportchefen Sonny Karlsson till Fotbollskanalen.

Enligt SportExpressen så är klubben som Stahre lämnar för San José Eartquakes i MLS.

Häcken skriver att man överväger hur man förhåller sig till Stahres beslut, som man menar är ett avtalsbrott.

- Det ligger inte hos mig egentligen just nu. Det är ju ett avtalsbrott så det är om styrelsen väljer att driva ett case, för det är ju en styrelsefråga. Vi har nog inte landat i det, det är därför vi skriver som vi gör. Vi är inte där än. Sedan så vet vi ju också att även om vi i affekt vill trycka till Mikael för det här så kanske det också belastar oss för det tar tid med sådant, säger Sonny Karlsson.

Hur går tankarna kring att hitta en ny tränare nu inför kommande säsong?
- Just nu dödar vi detta i dag så är vi av med det. Så vi försöker bara göra avslut på det som håller på och sedan har övriga ledarteamet tagit över all verksamhet. Vi är lediga hela december, det är vi alltid. Så vi hoppas att vi i januari står med en ny tränare. Eller hoppas, jag vet att vi gör det.

Publicerad 2017-11-23 kl 09:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons