POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Officiellt: Svendsen lämnar Hammarby - går till Michelsens klubb

Foto: Bildbyrån

Sander Svendsen, 21, lämnar Hammarby.
Klubben bekräftar att han säljs till danska Odense.
- Efter att ha vägt in vad Sander själv vill och den konkurrenssituation vi har i laget så tog vi beslut om att genomföra transfern, säger Bajens sportchef Jesper Jansson.

Sander Svendsen kom till Hammarby från Molde för två år sedan, men har haft svårt att ta en ordinarie plats i laget. Under våren har anfallaren varit utlånad till norska Odds BK, men nu står det klart att han lämnar Bajen permanent. 

Den nya klubben för Svendsen blir danska Odense, som tränas av den förre Hammarby-tränaren Jakob Michelsen. 21-åringen har skrivit på ett fyraårskontrakt.

- Vår utgångspunkt har hela tiden varit Sander skulle komma tillbaka till oss efter utlåningen och köra vidare här, men så kom det här budet från Odense, och efter att ha vägt in vad Sander själv vill och den konkurrenssituation vi har i laget så tog vi beslut om att genomföra transfern. Vi vill tacka Sander så mycket för hans tid i Hammarby, och vi tror att han har alla möjligheter att utvecklas i Odense och få ut sin fulla potential, vilket kan komma att gagna även Hammarby i framtiden, säger sportchef Jesper Jansson i en kommentar på Hammarbys hemsida.

Under tiden i Hammarby gjorde Svendsen 29 allsvenska matcher, på vilka det blev sex mål.

- Det har gått väldigt fort på slutet efter en tids rykten, och det känns bra att det är klart och jag är övertygad om att Odense blir en bra klubb för mig. Jag har haft en fin dialog med Jakob Michelsen och precis som jag själv ser han mig som anfallare som ska spela centralt, säger Svendsen själv om övergången i en kommentar på Hammarbys hemsida.

Han fortsätter:

- Men det känns också vemodigt att lämna Hammarby, och det jag framför allt bär med mig i mitt hjärta är all den kärlek hela klubben består av, från alla fans med det stöd, kärlek och passion de ger, alla fina vänskaper jag vunnit både inom fotbollen och utanför, och all kärlek jag fått personligen från fansen och inom klubben. Min tid i Hammarby har varit som en bergochdalbana, men oavsett om jag har haft höga toppar eller djupa dalar så har det alltid varit samma kärlek och samma passion och stöd från alla, och det tycker jag symboliserar Hammarby bäst. Du räknas och är en del av gemenskapen oavsett om du har en bra period eller inte.

Publicerad 2019-07-08 kl 10:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå