POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Officiellt: Tony Gustavsson ny tränare i Gif Sundsvall

Foto: Bildbyrån.

Gif Sundsvall sparkade Joel Cedergren.
Nu har klubben gjort klart med en efterträdare.
Föreningen meddelar att Tony Gustavsson blir ny tränare i "Giffarna".

Förra veckan meddelade Gif Sundsvall att Joel Cedergren får lämna sitt tränaruppdrag i klubben. Nu meddelar föreningen vem som får förtroendet att försöka rädda kvar den allsvenska jumbon.

Sundsvall kommunicerar att Tony Gustavsson blir ny huvudtränare i klubben. Gustavsson har skrivit på ett kontrakt över den resterande delen av säsongen. 

- Vi har gjort bedömningen att den här förändringen är den absolut bästa utifrån möjligheterna att spela allsvenskt 2020. Det känns extra kul att Tony är en Sundsvallskille och det känns oerhört bra att ha Tony på plats och att vi har kommit överens om hösten 2019, säger Urban Hagblom, sportchef, i en kommentar på klubbens hemsida. 

Gustavsson har tidigare tränat Hammarby i allsvenskan och kommer närmast från USA:s damlandslag, där han bland annat var med och ledde laget till VM-guld i somras.

- Jag har Sundsvall att tacka för allt jag har fått upplevt som spelare och ledare. Det var här allt började, när jag som liten grabb såg  allsvensk fotboll på Idrottsparken. Jag vet hur mycket det betyder för stan att ha ett lag i högsta serien och när jag fick frågan var det självklart för mig av många skäl. Jag har alltid haft en tanke på att komma hem och träna här i stan även om jag kanske inte trodde att det skulle bli nu. Min bedömning är att laget redan är ett av Allsvenskans bästa på mittplan men vi behöva vässa vissa saker för att vinna matcher, fotbollsmatcher vinns eller förloras i straffområdet. Det var oerhört inspirerande att träffa spelare och ledare i morse och jag har en stor tro på att vi kommer att lösa det här, säger Gustavsson i en kommentar på hemsidan. 

Giffarna ställs härnäst lördagen den 14 september mot Örebro SK på hemmaplan i allsvenskan. 

Publicerad 2019-09-02 kl 15:02
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå