Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Une Larsson lämnar Djurgården - lånas ut till Panetolikos

Allsvenskan

Jacob Une Larsson är klar för FC Panetolikos.
Mittbacken lånas ut från Djurgården i ett och ett halvt år. 
- Jag är jätteglad att vi kunde hitta en lösning som kanske var lite speciell, men som alla var nöjda med, säger han till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

Jacob Une Larsson.

Efter 3-0-segern mot Västerås SK i lördags bekräftade Jacob Une Larsson, 27, att han kan ha gjort sin sista match i Djurgårdens IF och att han vill testa vingarna utomlands.

- Ja, absolut. Det lockar. Men jag har inte mycket att klaga på i Djurgården, om det skulle bli så att jag blir kvar här. Men det är klart att jag har varit här länge. Så det hade varit kul att testa vingarna, sa Une Larsson till Fotbollskanalen då.

Och ett utlandsäventyr blir det för mittbacken. På tisdagen bekräftar nämligen Djurgården att Jacob Une Larsson lånas ut till grekiska FC Panetolikos i ett och ett halv år.

ANNONS

- Jag kommer att åka till Grekland i 18 månader och testa på hur det är att leva och spela där. Jag är jätteglad att vi kunde hitta en lösning som kanske var lite speciell, men som alla var nöjda med. Det känns samtidigt skönt att veta att jag har tryggheten i Djurgården när låneavtalet tar slut, säger 27-åringen till Djurgårdens hemsida.

- Den här möjligheten dök upp och det var något som jag inte känt tidigare, att jag är mogen för att prova på något annat. Jag har varit här i Djurgården ganska länge och haft en helt fantastisk tid, men känner att om det ska hålla långsiktigt så kanske jag behöver uppleva någonting annat däremellan. Så det här var ett jättebra tillfälle för mig att få lite mer erfarenhet och få ta del av något annat. Jag har trots allt bott i Stockholm, som jag älskar, hela mitt liv och inte sett något annat och därför tror jag att det här blir en nyttig upplevelse för mig.

ANNONS

Jacob Une Larsson berättar vidare att det inte var något enkelt beslut att lämna Djurgården.

- Jag har aldrig brutit upp på det här sättet innan så det är klart att det varit många tankar och en del samtal med nära och kära, säger han.

Blårändernas sportchef Bosse Andersson ger sin syn på utlåningen.

- "Une" har gjort sex säsonger hos oss och räknar man ihop alla hans tävlingsmatcher i föreningen så är han på god väg upp mot 200 matcher. Vi förhandlade ett nytt kontrakt i vintras och har haft en dialog med honom under tiden där han varit tydlig med att han alltid har haft en dröm att få komma ut på ett äventyr i Europa. De diskussionerna intensifierades under hösten efter säsongen och vi hade en dialog med Panetolikos där vi kunde hitta ett längre låneavtal, säger Bosse Andersson till klubbens hemsida. 

ANNONS

Till Fotbollskanalen utvecklar Andersson valet att låna ut Une Larsson, i stället för en försäljning. 

- Det är en ganska tuff marknad där ute och att förvänta sig försäljningar kanske är det första steget, men samtidigt, vi förlängde med Une för knappt ett år sedan. Han är väldigt sugen på att komma i väg på ett äventyr som känns tryggt och bra för honom, och då inleddes det en diskussion med den grekiska klubben. De hade kanske inte tänkt att låna på så lång tid från början, säger han och lägger till: 

- Klubben i fråga är inte van att betala övergångspengar. Det kan vara så att gör man det bra kan det leda till nya äventyr eller nya saker som kan leda till bra saker för oss också då. 

Sportchefen bekräftar även uppgifterna om att det finns en köpoption i låneavtalet. 

ANNONS

- Ja, det stämmer. Det finns det. 

Djurgården tappar nu ett alternativ på mittbackspositionerna. I februari ansluter dock nyförvärvet Frank Odhiambo till klubben

Publicerad 2022-01-25 kl 16:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto