Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: VSK förlänger med Ribeiro

Allsvenskan

Pedro Ribeiro missade stora delar av årets säsong.
Nu meddelar VSK att parterna har kommit överens om ett korttidskontrakt. 
- Pedro Ribeiro är inte heller någon vanlig spelare, säger chefstränaren Kalle Karlsson. 

Foto: Bildbyrån.

Pedro Ribeiro, 33, drogs i år med en fotfraktur och kom bara till spel i en seriematch under säsongen, då Västerås SK säkrade uppflyttning till allsvenskan.

Nu meddelar VSK att parterna har kommit överens om ett korttidskontrakt till den 15 mars för att brassen ska få chans att ta sig tillbaka. Under försäsongen kommer det ske en utvärdering gällande om spelaren är i fysiskt skicka att ingå i klubbens allsvenska trupp. 

I de flesta fall hade vi inte övervägt att förlänga med en 33-åring som varit skadad i ett år. Men Pedro Ribeiro är inte heller någon vanlig spelare. Jag anser att han har unika egenskaper - även på allsvensk nivå - och jag ser honom kunna bli en viktig rollspelare nästa år. Men det förutsätter att han är hel och fit och det får vi nu möjlighet att värdera under försäsongen, säger VSK:s chefstränare Kalle Karlsson på klubbens hemsida.

Annons

Ribeiro är i sin tur glad över möjligheten.

Att signa det här kontraktet betyder mycket för mig. Klubben ger mig ett förtroende och en chans att komma tillbaka och visa att jag fortfarande har mycket att bidra med till laget, både på och utanför planen. Västerås har blivit mitt andra hem och jag är glad över att fortsätta min resa här, säger han. 

Ribeiro kom till VSK inför säsongen 2020. 

Publicerad 2023-11-29 kl 12:34

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto