Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Widgren lämnar Bajen - återvänder till Sirius

Allsvenskan

Dennis Widgren lämnar Hammarby.
Vänsterbacken är klar för en återkomst till Sirius.
- Det är superkul att vara tillbaka i Blåsvart, säger han till Uppsalaklubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

Dennis Widgren.

Dennis Widgren var utlånad till Sirius förra säsongen. I år valde 28-åringen att återvända till Hammarby, där han dock har fått sparsamt med speltid under våren. Nu står det klart att parterna går skilda vägar.

På fredagen blev det officiellt att Widgren återvänder till Sirius - den här gången på permanent basis. Vänsterbacken har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2025. 

- Det är superkul att vara tillbaka i Blåsvart och jag ser fram emot att spela på "Studan" och inför hemmapubliken igen, säger han till Uppsalaklubbens hemsida.

Till Hammarbys hemsida säger Dennis Widgren, som ansluter till Sirius omgående, så här om tiden i grönvitt:

ANNONS

- Jag vill tacka alla i och runt klubben för de tre och halvt år jag varit här. Det har varit en lärorik tid med både djupa dalar och höga toppar. Det som sticker ut för mig är säsongen 2019, och såklart cupguldet. Ett extra stort tack till alla som engagerar sig i Hammarby men som kanske inte syns och hörs mest. Jag är övertygad om att Hammarby går en ljus framtid till mötes.

Sirius sportchef Ola Andersson om nyförvärvet:

- Efter att Dennis var här hösten 2021 så har vi velat ha tillbaka honom. Nu fanns en möjlighet att få hit Dennis och vi är väldigt nöjda med det. Dennis är en skicklig fotbollsspelare som kan både spela i backlinjen och på kanterna. Med Dennis spelsklicklighet ökar möjligheten för oss att utveckla Sirius spelsätt.

Jesper Jansson, sportchef i Hammarby, ger sin syn på övergången:

ANNONS

- Dennis är en väldigt bra spelare, men vi har en konkurrenssituation på hans position, och han känner att han vill komma till en klubb där han får större förtroende. Vi är jättetacksamma för vad Dennis har gjort för Hammarby under de dryga tre år han varit här och önskar honom lycka till, säger Jansson till Bajens hemsida. 

Dennis Widgren värvades till Hammarby från Östersunds FK inför säsongen 2019. Totalt noterades han för 59 matcher i Bajen-tröjan. 

Publicerad 2022-07-22 kl 10:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto