Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

ÖFK-back lämnar: "Hoppas de klarar sig som klubb"

Allsvenskan

Douglas Bergqvist kontrakt med ÖFK löper ut.
Nu bekräftar backen att han lämnar föreningen.
- Det blir inte Östersund mer för min del, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Douglas Bergqvist, 26, var under det här året utlånad från Östersunds FK till Haugesund. Mittbacken har nyss avslutat säsongen med den norska klubben och det slutade i moll. Haugesund föll i söndags i cupfinalen mot Viking Stavanger med 1-0, en tung förlust.

- Verkligen. Det var trist, säger han till Fotbollskanalen.

Har du hämtat dig än?
- Det är svårt att säga. Men säsongen är över och den slutade på ett negativt sätt. Det är bara att gå vidare. 

Douglas Bergqvist fick annars en jobbig start på säsongen. Mittbacken fick sparsamt med speltid, men med tiden tog han en ordinarie tröja.

- I början av året var det lite tufft, jag spelade inte så mycket som jag hade velat. Men efter sommaren fick jag min chans att spela. I fotboll måste man ta chansen när man får den. Det var väldigt kul att få spela och göra det så pass bra i Europa League-kvalet (åkte ur i tredje kvalomgången mot PSV, reds. anm.) och cupen. Det har varit positivt efter sommaren, definitivt.

ANNONS

Någon fortsättning i Haugesund blir det inte för 26-åringen. Haugesund gav nyligen beskedet att mittbacken inte blir kvar till nästa säsong.

- Jag hade redan en känsla. Det är som det är, det har varit en fin säsong. Jag har trivts och det har varit ett roligt år. Det är inga ”hard feelings”. Jag är tacksam till Haugesund och det jag har gjort det här året.

Bergqvist kommer heller inte att återvända till Östersunds FK. Kontraktet går ut och någon förlängning är inte aktuell.

- Mitt kontrakt går ut den 31 december. Allting händer i fotboll och sker av en anledning. Det var inte meningen att jag skulle vara i Östersund det här året och om man kollar utifrån så har det inte varit negativt för mig, bara positivt. Jag är nöjd med det och jag är tacksam mot Östersund. Det slutade på ett negativt sätt och jag hoppas att de klarar sig som klubb och att allting löser sig. För mig personligen så är det rätt tid att lämna och nu går kontraktet ut. Det blir inte Östersund mer för min del.

ANNONS

Det har varit ganska turbulent i ÖFK under tiden som du varit i Haugesund, hur har det varit att följa det?
- Det har varit tufft, jobbigt. Jag har inte haft så mycket kontakt med grabbarna som är kvar. Jag har snackat med några som jag känt sedan länge, men det har varit en sådan förändring och ombyten bland spelarna så jag har inte uppdaterats så mycket. Men det är väldigt trist och negativt med allting som har hänt och det som har gjorts genom åren. Jag hoppas att det löser sig de här dagarna och att Östersund blir kvar i allsvenskan.

Vad som händer i 26-åringens karriär nu är inte spikat. Först och främst ska han landa efter säsongen och sedan kan han fatta ett beslut om framtiden.

- Ska jag vara ärlig känner jag inte så mycket. Jag har fortfarande inte riktigt hämtat mig från söndagen (cupfinalen) och det tar tid att smälta. Just nu är det bara njuta av en välförtjänt semester. Sedan får vi se vad som händer. Det blir ett spännande 2020.

ANNONS
Publicerad 2019-12-11 kl 11:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto