POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

ÖFK kan ha valt ordförande som inte var valbar: "Vi har en dialog med vår jurist för att reda ut allt"

Foto: Bildbyrån

SvFF lade ner utredningen mot Östersund FK:s extra årsmöte.
Men föreningen fortsätter utreda tolkningen av stadgarna - och ordföranden Bo Ottosson kan ha varit icke valbar beroende på tolkningen av stadgarna.
- Vi har en dialog med vår jurist för att reda ut allt. Vi vill reda ut så att allting har gått rätt till, säger Niclas Lidström, ÖFK:s presschef, till Östersunds-Posten.

Turerna kring valet av ny ordförande i Östersunds FK har varit många. Redan innan mötet rådde det oklarheter om vilka som var röstberättigade då ÖFK kommunicerade ut följande inför det ordinarie årsmötet:

"Alla som är medlemmar i Östersunds FK och var det före 31/10 2018 är röstberättigad på årsmötet i kväll. Det vill säga, löste ni medlemskap för 2018 före 31/10 har ni rätt att rösta i kväll på årsmötet".

Samma dag som det extrainsatta årsmötet, där den nye ordföranden Bo Ottosson valdes till ordförande, uppgav ÖFK först att samma regler skulle gälla innan de kort innan mötet gav nya besked. Klubben skrev då följande på sin hemsida:

"Ikväll har alla medlemmar i ÖFK möjlighet att närvara och rösta fram en ny ordförande".

En medlem valde att överklaga det extrainsatta årsmötet till Svenska fotbollförbundet, som under gårdagen lade ner sin utredning efter att personen återkallat sin överklagan. Däremot fortsätter ÖFK själva med sin utredning av stadgetolkningen från mötet.

- Vi har en dialog med vår jurist för att reda ut allt. Vi vill reda ut så att allting har gått rätt till. Det är inte lätt att tolka stadgarna, säger Niclas Lidström, ÖFK:s presschef, till Östersunds Posten.

Enligt Östersunds-Posten är det oklart om den nu valde ordföranden Bo Ottosson var valbar på det extrainsatta årsmötet. Enligt uppgifter till tidningen var Ottosson inte medlem före 31/10 förra året och var då inte heller röstberättigad på årsmötet, enligt den första kommunikationen från klubben. Då skulle han inte heller vara valbar till posten som ordförande då föreningens stadgar lyder:

”Valbar till styrelsen och valberedningen är röstberättigad medlem av föreningen.”

Ottosson själv vet inte när utredningen om stadgetolkningen kommer att vara klar. Han vågar heller inte svara på när han betalade in sin medlemsavgift och därmed blev röstberättigad och valbar. Det ska dock inte ha varit i samband med att han blev vald till ordförande, utan innan dess.

- Jag är ledsen. Jag törs inte svara riktigt på det, säger Ottosson till Östersunds-Posten.

Enligt Niclas Lidström arbetar styrelsen på en skrivelse som kommer att vara klar innan månadsskiftet.

Publicerad 2019-06-13 kl 17:25
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto