Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

ÖFK om risken för framtida degradering: "Självklart en situation vi inte vill ha"

Allsvenskan

SvFF har anmält Östersunds FK till disciplinnämnden och representantskapsmötet, som fattar beslut om eventuell degradering.
Nu bemöter föreningen det. 
- Det är självklart en situation vi inte vill ha, säger ÖFK:s pressansvarig Niclas Lidström till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Svenska Fotbollförbundet har tidigare berättat att man följer utvecklingen gällande anklagelserna mot Östersunds FK:s odförande Daniel Kindberg och efter att Kindberg blev åtalad på fyra punkter (grov trolöshet mot huvudman i två fall, medhjälp till grov trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott och medhjälp till grovt bokföringsbrott) för ekobrott, så berättade SvFF:s chefsjurist Anders Hübinette att förbundet ser över anklagelserna.

Svenska Fotbollförbundet kan straffa både individer och föreningar i den här typen av lägen, vilket skulle kunna vara ett beslut om nedflyttning. I det fallet måste det fattas på SvFF:s representantskapsmöte (årligt möte), samtidigt som en anmälan måste inkomma till förbundets disciplinnämnd.

ANNONS

I dag kunde Fotbollskanalen avslöja att förbundet i januari upprättade anmälningar i ärendet - både till disciplinnämnden och representantskapsmötet.

- Det är klart att det är väldigt allvarliga anklagelser. Samtidigt så vill jag inte föregå den rättsprocess som bedrivs just nu. Det är viktigt att den får ha sin gång. Sen är det licensnämnden som har hanterat den här frågan och i sin tur lagt de anmälningar som gått vidare till repskapet och disciplinnämnden. De ligger vilande i väntan på rättsprocessen, sa SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand till Fotbollskanalen.

Östersunds FK:s pressansvarig Niclas Lidström känner till att anmälningar har upprättats av förbundet.

- Vi har vetat om det under lång tid. Vi hade en dialog om det för ett antal veckor sedan, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

Hur ser du på det?
- Det är klart att det inte är roligt, men det hela är först och främst ett: Är det en fällande dom? Två: Man ska se att det är en slutgiltig dom som vinner laga kraft. Sedan tar man upp det till representantskapsmötet och får se. Det är självklart en situation vi inte vill ha, men vi har i dag varit i kontakt med Svenska Fotbollförbundet och skickat värderingsintygen för restaurangen, då det var det som det handlade om nu. De har tagit emot det och tackade för det, så vi har proaktivt gjort det för att de ska få alla uppgifter, säger Lidström

Trots att det nu finns en risk att Östersund kan degraderas eller straffas på annat vis i framtiden, så känner inte föreningen oro inför ett eventuellt beslut.

- Oavsett vilken dom som kommer är vi väldigt trygga med det vi har gjort, säger han.

ANNONS

- När vi tittat på saker vi gjort med dokumentering och sådär, så är vi trygga med vad vi gör. Självklart är det ingen angenäm situation vi hamnat i, men vi är väldigt komfortabla med den information vi gett. Sedan får vi se, fortsätter han.

Publicerad 2019-03-19 kl 17:25
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto