Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
32v

ÖFK riskerar dryga böter - döms av representanter från andra klubbar

Foto: C More/Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses Östersund missa spelarpresentationen.

ÖFK kom för sent ut till spelarpresentationen mot BP.
Det kan kosta klubben som mest en kvarts miljon – och det är andra klubbars representanter som dömer.
- Detta har aldrig hänt tidigare, säger Ola Rydén, liga- och evenemangsansvarig på Sef, till Fotbollskanalen.

När Brommapojkarna i måndags tog emot Östersund hemma på Grimsta IP tvingades hemmalaget marschera ut utan några motståndare vid sin sida. ÖFK var inte klart för spelarpresentationen vid utsatt tid – och i stället flankerades BP-spelarna av ett ungdomslag.

Gerhard Sager var matchdelegat och han förklarade att han ämnade lämna en rapport till Svensk Elitfotboll, och inte till SvFF. Detta på grund av att det inte försenade avsparkstiden, men att det i stället kunde bryta mot Sef:s regelverk.

- Jag kommer att rapportera det här. Det är för dåligt, sa Sager.

Under tisdagskvällen inkom rapporten från Sager och nu är det upp till Svensk Elitfotbolls disciplinutskott att utdöma ett eventuellt straff. Ola Rydén, liga- och evenemangsansvarig på Sef, förklarar processen.

- Det går först ut till föreningen som får yttra sig och sedan är det vårt disciplinutskott som behandlar det ärendet. De som sitter där är fem klubbrepresentanter, sedan är vi tjänstemän bara så kallade föredragande eller sekreterare, säger han till Fotbollskanalen.

Det är klubbrepresentanterna från de olika klubbarna som delar ut ett eventuellt straff. Representanterna valdes på Sef:s årsmöte.

- Det är Bengt Kjellberg (ordförande, tidigare i styrelsen i IFK Göteborg), Stefan Andreasson i Elfsborg, Göran Rickmer i Hammarby, Mattias Kronvall i Trelleborg och det är Johan Nikula i Gif Sundsvall som sitter i disciplinutskottet, säger Rydén.

På straffskalan finns tre olika möjliga utfall; en erinran (att klubben måste se till så att det inte upprepas igen), en varning eller ett bötesbelopp.

Bötesbeloppet kan hamna på mellan 1000 och 250 000 kronor.

- Det delas ut böter varje år, men allt som oftast är det efter en upprepad förseelse, men det har hänt att man har fått böter efter första gången.

Vad brukar beloppet landa på?
- Detta har aldrig hänt tidigare, därför blir detta lite rådande i ämnet, säger Ola Rydén.

Efter matchen bad ÖFK om ursäkt.

- Vi ber om ursäkt för att vi var sena. Det blev ett missförstånd. I vanliga fall knackar domarna (på dörren till omklädningsrummet) när det är dags att gå ut och så stannar han kvar och på något sätt jagar ut laget. Men den här gången gick domaren och där uppstod ett missförstånd. Spelarna var i omklädningsrummet och väntade på linjedomaren. Men det ser inte bra ut och vi ber om ursäkt till BP och alla andra för det. Vi lär oss av det här, sa lagets assisterande tränare Björn Hamberg.

Publicerad 2018-05-02 kl 18:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons