Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån

ÖFK säger upp alla säljare - och lägger ut ansvaret på styrelseledamots bolag

2v

Östersunds FK har beslutat sig för att säga upp hela sin säljavdelning.
Och outsourca den till en av klubbens egna styrelseledamöters bolag.
- Jag tror det var en naturlig fråga att ställa till mig, säger ledamoten Leif Widegren till Fotbollskanalen.

Under onsdagen meddelade Östersunds FK på sin hemsida att man säger upp anställda. Totalt försvinner fem tjänster. Bland annat lägger man ner sin säljavdelning, som nu ska outsourcas. 

Planen är att Leif Widegren, ledamot i ÖFK:s bolagsstyrelse, och hans privata bolag tar över ansvaret för klubbens försäljning. Han har de senaste åren jobbat som säljkonsult åt klubben.

- Skillnaden nu blir att det är jag som kommer sköta det (försäljningen), och att det är upp till mig om jag vill anställa folk, säger Widegren till Fotbollskanalen.

ANNONS

Han berättar att han ännu inte tackat ja till att ta över säljavdelningen, men att allt talar för att det blir så.

- Jag har sagt att jag är jätteintresserad. Vi har inte satt formerna ordentligt, men jag tror att jag kommer tacka ja. Till 99 procent.

Flera personer på klubbens säljavdelning blir nu av med sina jobb, men Widegren säger sig ha för avsikt att anställa åtminstone en av dem i sitt bolag.

- Jag räknar med att ta in minst en av de personerna som slutar.

Hur det kommer sig att ÖFK vill lägga över sin säljavdelning på Widegren? Han själv menar att det handlar om säljinsatserna han gjort hittills.

- Om jag är snäll så står jag väl för 80 procent av all försäljning (i klubben).

- Jag har ett ganska stort nätverk här uppe och jag har bidragit med väldigt mycket pengar till föreningen, framför allt de sista 18 månaderna har jag genom mitt nätverk dragit in hur mycket pengar som helst. Så jag tror att det här var en naturlig fråga att ställa mig.

Hur ser du på det faktum att du är en del av en styrelse som fattat beslut om nedskärningar på säljavdelningen och att den sedan outsourcas till dig?

ANNONS
- Så kan man ju se det också… men jag sa till för tre-fyra veckor sedan att jag inte tänker fortsätta i styrelsen. Jag orkar inte längre. Och det är ju vd:n som äger frågan. Han har talat om att han velat dra ner på folk och så vidare. Så att jag ska ha hand om säljavdelningen har inte tagits upp av styrelsen, det är en ren vd-fråga. Det har aldrig varit uppe hos styrelsen. 

Men ni i styrelsen måste väl ha godkänt nedskärningarna?
- Jajamensan. Men det har inte presenterats några namn för styrelsen innan det var klart, så att säga. Vi fick veta att X antal tjänster skulle dras ner och det gällde både spelare, ledare och personal. Men vilka som skulle tas bort fick vi inte veta.

Förstår du att det kan se lite speciellt ut att du sitter i en styrelse som godkänt det här och att ett avtal som jag antar inbringar en hel del pengar i slutändan landar hos dig?
- En hel del pengar… det inbringar nog inte speciellt mycket mer pengar än vad det gör i dag för mig. Det tror jag inte. Däremot kommer det inbringa pengar under förutsättningen att det räknas procentuellt på vad vi säljer för klubben. Det kanske rör sig om en marginell skillnad jämfört med vad jag får i dag. Meningen med det här är ju att föreningen måste tjäna på det. Annars finns det ingen mening. 

ANNONS

- Jag kan tycka att det hade sett märkligt ut om det här skulle belasta föreningen med lika mycket pengar som tidigare. Men nu handlar allt om vad vi kommer prestera.

Enligt Widegren är det alltså ÖFK:s vd Michael Schahine som tagit initiativ till att säljavdelningen ska outsourcas till styrelseledamotens bolag.

- Vd:n ställde frågan till mig, säger Widegren. 

Leif Widegren kommer lämna sin plats i bolagsstyrelsen i samband med vårens årsstämma.

Publicerad 2021-02-12 kl 07:30

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto