POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
46v

ÖFK-tränaren medger att AIK skulle haft straff - Obasi: "Jag är mållös"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

SOLNA. AIK och Östersund delade i dag på poängen efter en mållös allsvensk premiär.
Det hela hade dock kunnat sluta annorlunda om domaren dömt straff till AIK efter en handssituation i den första halvleken.
- Det är en solklar straff, medger Östersunds tränare Ian Burchnall. 

Varken AIK eller Östersund lyckades spräcka nollan i dagens allsvenska premiär på Friends Arena i Solna. Båda lagen hade dock chanser i matchen, och AIK ville också ha straff drygt tio minuter in i den första halvleken då Tom Pettersson fick bollen på handen efter en touch i straffområdet av Chinedu Obasi.

AIK-spelarna ropade på straff, men domaren valde att släppa situationen.

- Jag reagerade. Jag tyckte Obasi gjorde så bra och han (Pettersson) reagerade på ett instinktivt sätt för att rädda situationen, säger AIK:s tränare Rikard Norling efter matchen.

ÖFK:s tränare Ian Burchnall:

- Jag såg det på repris efter matchen och det är en solklar straff. 

Obasi är själv besviken över att det inte blev straff.

- Jag vet inte… jag är mållös. I en sådan här match kan små beslut avgöra. Men vi är alla människor. Det är bara att köra på, säger Obasi.

- Jag såg reprisen och känner likadant (som Burchnall). Men vad ska jag säga? Jag kan inte gråta hela dagen. Vi måste fortsätta kämpa och förhoppningsvis kan domarna och förbundet hitta en lösning, för ibland kan enskilda situationer bli väldigt avgörande.

Pratade du med domaren om det?
- Efter första halvlek medgav han att det borde har varit straff. Det känns bra när de håller med dig. Alla såg det ju, så jag kan inte säga mycket om det.

Det har varit en del snack om VAR det senaste året, är det något du vill se i allsvenskan?
- När du har en situation som den här är det klart att du vill ha det. Men jag vet inte. Alla gör misstag. Det är inte något som kan fortsätta hela tiden. VAR… ligan måste bestämma det. Jag fokuserar på att spela fotboll och att hjälpa mitt lag.

I övrigt var Obasi hyfsat nöjd med sitt eget lags insats i premiären.

- Det var en bra insats generellt från laget. Tyvärr lyckades vi inte göra mål. Vi måste bygga vidare, gå tillbaka till ritbordet och titta på vad vi gjorde bra och vad vi kan förbättra och fortsätta. Det är den första matchen på en lång säsong.

Vad ligger du själv på för nivå om 100 procent är max?
- 100 procent. Jag känner mig bra. Väldigt bra. Det är kul att spela på en arena som den här. När vi gör mål och vinner matchen är det fantastiskt, men jag vill inte ta ifrån laget något. Det var en bra match, en bra fajt, och Östersund är ett bra lag också.

Publicerad 2019-03-31 kl 18:26
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå