Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ofori: "Kommer aldrig svara nej på den frågan - vi är AIK"

Allsvenskan

SOLNA. Ebenezer Ofori är äntligen kvitt sin fotskada på riktigt.
Därför tror han sig kunna bli en helt annan spelare i år jämfört med i fjol.
- Det här är ett stort steg för mig, säger mittfältaren till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

2020 blev inte vad Ebenezer Ofori hoppades på. Mittfältsstjärnan gjorde bara tio starter och sex inhopp i allsvenskan. Mot slutet av förra säsongen sa han att han "snart" kommer visa upp den "gamla Ofori" på planen igen - och nu finns det speciellt en sak som talar för att 25-åringen kommer leverera bättre under 2021. Ofori har nämligen fått ordning på den skada som störde honom under fjolåret.

- Det känns bra. Min fot känns 100 procent bra. Det är ett stort steg för mig. Det kändes tungt i fjol. Att vara skadad… det känns inte bra. Men nu är min fot 100-procentig igen, säger han.

Den tidigare Stuttgart-spelaren vill gärna blicka framåt efter säsongen i fjol.

ANNONS

- Jag ser inte bakåt. Jag ser framåt. Det var ett tufft år för hela världen, för AIK som klubb, för mig som spelare och för alla människor på grund av pandemin. Det var inte bra. Det påverkade mig mentalt.

- Jag tränade och spelade med smärta i foten. Det påverkade mig. Så nu är jag glad. Jag tränar till och med utan tejp nu. Det känns väldigt bra.

Ofori fokuserar framför allt på en sak inför den kommande säsongen. 

- Jag ber för att jag ska få vara frisk i år, under hela säsongen. Det är mitt mål, att vara det. Är jag det kommer allt annat komma som en följd av det. Då kommer det naturligt.

- Nu tränar jag på och försöker hålla mig frisk och i form. Sen får ni (i media) bedöma mig senare när vi vet hur det gick, säger Ofori och skrattar.

Han har också höga förväntningar på laget, som slutade nia i allsvenskan förra året, under 2021.

ANNONS

- Alla är 100 procent motiverade, från dag ett. Det ser väldigt bra ut. Vi har ett bra lag och AIK är AIK. Vi måste ta oss tillbaka till toppen igen. Det är målet. Det är drömmen.

Du tror att ni kommer vara ett topplag i år?
- Självklart. Jag kommer aldrig svara nej på den frågan. Vi är AIK, så självklart.

Publicerad 2021-01-28 kl 17:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto