Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ohlsson tränar med Blåvitt - ger svar om framtiden: "Snart dags att skriva på"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Sebastian Ohlsson, 29, håller i gång med IFK Göteborg som fri spelare.
Nu närmar sig ett beslut om framtida klubbval.
- Det kommer visa sig inom de närmaste två-tre veckorna, säger Ohlsson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

I augusti 2019 såldes Sebastian Ohlsson från IFK Göteborg till tyska FC St. Pauli. Den sista juni i år löpte avtalet med 2. Bundesliga-klubben ut, och sedan dess har 29-åringen, som dragits med skadeproblem med säsongen, tränat med Blåvitt på Kamratgården i Göteborg. 

- Först körde jag ju min rehab här, första månaden. Det är väl först under de senaste två veckorna som man har varit i ordentlig fotbollsträning, säger Ohlsson till Fotbollskanalen. 

Med två veckor kvar till det att de flesta utländska fönstren stänger (31 augusti), vill högerbacken skriva på för en ny klubb så fort som möjligt. 

ANNONS

- Vi får se. Nu försöker jag komma i form. Det har varit ett långt uppehåll från fotbollen, så det tar sin tid, fysiskt och fotbollsmässigt, att komma tillbaka i full form. Vi får se vad som händer. Det kommer visa sig inom de närmaste två-tre veckorna.

- Nu vet jag inte i varje land, men i de flesta ligorna kan man skriva på efter det att fönstret är stängt. Men man vill ju inte vänta för länge. Även om mitt fokus är på att komma i form, så är det klart att det snart är dags att skriva på, säger Sebastian Ohlsson. 

Var siktar du på att spela?
- Målet är väl att hålla sig utomlands. Sedan vet man aldrig vad som händer.

Har du haft någon kontakt med Blåvitt om att vända hem?
- Vi har alltid pratat, man har alltid haft lite snack sedan man lämnade. Vad som sägs får jag hålla för mig själv. Men jag är ju här och tränar, så de vet var de har mig och jag vet var jag har dem. 

ANNONS

Har du blivit erbjuden ett kontrakt av dem?
- Sådana grejer får jag hålla för mig själv. Nej, men det har väl inte kommit till något konkret. 

Samtidigt är Sebastian Ohlsson tydlig med att han en dag vill vända hem till klubben där han fick sitt allsvenska genombrott mellan åren 2017 och 2019. 

- Jag tror att alla vet vad jag känner om det, jag har sagt det många gånger. Det är klart att man alltid är sugen på att vända hem till Blåvitt, men sedan måste det vara en bra tajming. Vi får se.

IFK Göteborg ligger just nu femma i allsvenskan och är i allra högsta grad med och slåss om topplaceringarna. 

- Det är klart att det lockar. Sedan, när jag lämnade 2019, var vi också på väg uppåt. Men det spelar väl inte så stor roll när man väl ska tillbaka, var man ligger i tabellen.

Hur många anbud har du att ta ställning till?

ANNONS
- Det finns en del, men sedan är det alltid skillnad mellan intresse och konkret. Jag har familj och barn nu, så allting ska klaffa ganska bra för att man ska signa någonting.

Men det har funnits konkreta anbud också?
- Ja, jag har haft ett par, men inget som riktigt har lockat, säger Sebastian Ohlsson.

Publicerad 2022-08-15 kl 10:00
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto