Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ohlsson valde Blåvitt: "Fanns inget som lockade mer eller var bättre"

Allsvenskan

Sebastian Ohlsson har återvänt till IFK Göteborg.
Nu berättar 29-åringen om formen efter knäskadan, uteblivna utlandsflytten och löftet kring Blåvitt 2023.
- Vi ska slåss högre upp i tabellen. Det var det jag ville höra, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Håkan Mild, Sebastian Ohlsson och Mikael Stahre.

Sebastian Ohlsson är tillbaka i IFK Göteborg efter att hans kontrakt med 2. Bundesliga-laget St. Pauli löpt ut tidigare i somras. Ytterbacken har dragits med en ledbandsskada sedan i våras men har tränat med Blåvitt under en längre tid.

Det var dock först i går, torsdag, som övergången blev officiell.

- Rehaben har gått bra, knät är fullt återhämtat och jag litar på det fullt ut. Knät känns nästan starkare än innan. Jag är helt fit for fight och har tränat problemfritt i en och en halv månad. Man börjar känna sig som människa igen, säger Ohlsson till Fotbollskanalen.

Hur är formen? Skulle du vara redo att spela 90 minuter nu?

ANNONS
- Verkligen inte! Nu när jag har tränat med Blåvitt har jag fått hoppa in där det funnits plats, och det är väldigt få tillfällen jag har kunnat vara med i större spel. Så jag måste in lite tufft spel i benen för att vara redo. Jag är en bit från full form, men nu har vi några månader på oss att bygga upp det.

I en intervju med Fotbollskanalen berättade Sebastian Ohlsson tidigare i somras att han helst ville fortsätta karriären utomlands och att en återkomst till allsvenskan inte var aktuell då. Mycket har dock hunnit hända sedan dess, och till slut var det ett självklart val.

- När jag kom tillbaka i somras fanns det två högerbackar redan, så det var inte läge för Blåvitt att ta in en tredje liksom. Sen kände jag att ju längre tiden gick… Man får alltid jämföra med vad man har utomlands, och desto längre tiden gick ju mer kände jag att det skulle passa bra att skriva på här, säger han och utvecklar:

ANNONS

- Sen lämnade Jallow (Alexander, gick till Brescia) och då öppnade allt upp sig. Så det har vuxit fram. Jag hade inget utomlands som lockade mer eller som var bättre än Blåvitt. Sen var det ett speciellt fönster eftersom jag kom med en hyfsat stor knäskada och inte hade spelat så många matcher förra säsongen, det gör att klubbar blir osäkra. Men Blåvitt har kunnat följa processen med mitt knä och vet att jag är fullt friskt.

I och med att det svenska transferfönstret har stängt blir Sebastian Ohlsson inte spelklar förrän i januari 2023. Högerbacken får därmed vänta till nästa säsong innan han får dra på sig den blåvita matchtröjan igen.

- Det gjorde att vi inte behövde stressa fram något eftersom jag ändå inte skulle bli spelklar.

När började du känna, eller förstå, att det skulle bli Blåvitt?

ANNONS
- Mer och mer för varje dag som gick, egentligen. Sen när Jallow lämnade blev det högaktuellt. Sedan ett par veckor tillbaka har jag varit ganska säker på att det skulle bli så.

Sökte ni dispens för att du skulle bli spelklar redan nu?
- När jag skrev på hade vi inte påbörjat någon process, och det kändes dessutom ganska stängt från förbundets sida. Det hade nog bara varit krångligt och svårt. Det är bara sju matcher kvar också.

- Men nu får jag vara med och träna på allvar i alla fall. Sen får jag se på när gubbarna presterar på planen. Det blir lite skillnad när man skriver på för då bli man en del av den långsiktiga planen och jag har en plats på träningarna liksom, jag blir inte petad.

Petad av Stahre på träningarna i somras!?
- Haha, man måste prestera! Nej men det är ganska självklart. Jag kan inte ta någon annans plats som har kontrakt om jag är kontraktslös. Jag är bara glad för att jag fick vara med och träna så mycket som jag fick, det är jag väldigt tacksam för.

ANNONS

IFK Göteborg har genomgått en förvandling senaste månaderna. Ett mer riskminimerande och "mindre sprakande" Blåvitt har bytts ut mot ett lag som blivit allt mer spelförande i matcherna.

Sebastian Ohlsson har följt utvecklingen på nära håll, fast vid sidan av.

- När jag kom in så blåste det lite negativa vindar, när vi låg tia. Men mycket har hänt sedan dess och vi har fått in självförtroende i truppen. Sen tar det alltid tid att sätta ett sätt att spela på som alla ska anpassa sig till. Det går inte alltid så fort som alla vill. Men nu känns det som att vi har fått till det och alla spelare är mer bekväma, säger Ohlsson och fortsätter:

- Jag tror absolut att det är ett positivt steg. Sen vill vi ta ytterligare ett steg. Vi vill vara med och göra det bättre mot topplagen. Vi har varit stabila mot lagen på undre halvan men nu handlar det om att kunna mäta sig med de bästa.

ANNONS

I dina samtal med den sportsliga ledningen. Vilka löften har du fått kring vilken satsning Blåvitt kommer göra för att lyckas med det?
- Inga löften mer än att vi ska vara med och slåss högre upp i tabellen än vad vi har gjort. Och det var det jag ville höra. Om folk lämnar så kommer det att komma in nya gubbar, så är det ju. Men vi är IFK Göteborg och det är klart att vi alltid vill vara med och slåss högst upp i tabellen.

Sist då, hur ska det bli att få dra på sig Blåvitt-tröjan, gå in på Gamla Ullevi och lyssna på hymnen igen?
- Väldigt roligt. Inspirerande. Nu är det ju i och för sig ett tag kvar, men jag kommer hinna börja längta mer och mer. Det kommer bli fantastiskt.

Kontraktet är skrivet över 2024.

Publicerad 2022-09-23 kl 12:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto