Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Oklar framtid för reservmålvakterna i MFF: ”Ge det en månad”

Allsvenskan

MALMÖ.  Utöver Johan Dahlin är det fortsatt oklart vilka som blir Malmö FF:s målvakter 2018.
- Kontraktsdiskussioner kommer förmodligen i dagarna, säger Fredrik Andersson.

Foto: Bildbyrån.

Fredrik Andersson, Malmö FF

Johan Dahlin har avtal över 2020, och Fotbollskanalen har tidigare avslöjat att Johan Wiland kan flytta till Hammarby för att vara närmare familjen. Bland föreningens övriga målvakter finns dock en oklar situation.

I dagsläget är 28-åringen Fredrik Andersson tredjemålvakt, men andremålvakt om Wiland lämnar. Hans avtal går ut efter året, men säger att det inte varit några kontraktsdiskussioner än.

- Nej, det har det väl inte varit. Det är många som har kontrakt och jag vet att det är några som varit lite viktigare på plan i år, så det är förståeligt att de ska prioriteras före mig, men det kommer förmodligen i dagarna hoppas jag, säger Andersson.

ANNONS

Du har tidigare sagt att du kan tänka dig ett par år på Malmö FF:s bänk för att utvecklas, hur känner du nu?
- Vi får se vad som händer. Nu ska man träna lite med Johan (Dahlin) och känna hur han är, se hur man står där. Vad som händer med Wiland vet man inte heller. Det är väldigt mycket lösa frågor just nu. Ge det en månad så vet vi lite mer. Jag trivs fantastiskt bra här nere och det finns inte mycket att klaga på, men det är klart, tredjemålvakt är väl inte något som är ett alternativ.

MFF äger även Marko Johansson, som har blivit förstemålvakt i Trelleborg som utlånad. 14 matcher i superettan, 14 insläppta, och en räddningsprocent på 75. En av de högsta bland de ordinarie målvakterna i serien för Johansson, som blir 19 år i augusti. Han är även förstemålvakt för U19-landslaget i det pågående EM-slutspelet.

ANNONS

- Det går riktigt bra (i Trelleborg). Om man kollar på min egen insats är jag väldigt nöjd. Väldigt nöjd att jag fick chansen i premiären, det var lite knackigt i början när man klev in i seniorfotbollen.

- Jag har gjort det riktigt bra de senaste 14 matcherna jag har fått spela, sedan laget... Vi vinner mot topplagen, sedan tappar vi poäng mot lagen vi ska slå.

Det finns alltid kontakt med Malmö FF för Johansson, då målvaktstränaren Jonnie Fedel är aktiv i både MFF och Trelleborgs FF, men det har inte heller för Johansson blivit några kontraktsdiskussioner för det avtalet som tar slut i vinter.

- Det är klart man tänker lite på det, men jag fokuserar bara på Trelleborg.

- Vi får se om jag förlänger eller inte, men jag har Malmö i hjärtat och jag hoppas på en förlängning.

MFF har ytterligare tre målvakter. Sixten Mohlin (född 1996) är utlånad till Kristianstad och har avtal med MFF till 2018. Dessutom brukar ungdomslandslagsmålvakterna Mathias Nilsson (1999) och Jakob Tånnander (2000) träna med A-laget. Tånnander är utlånad till division 2-klubben Österlen

ANNONS

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-07-04 kl 06:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto