Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Ola Andersson talar ut om turbulensen i AIK

Den 10 november 2008 tvingades AIK:s dåvarande sportchef Ola Andersson lämna sitt jobb på grund av hårda påtryckningar från klubbens supportrar, nu väljer Andersson att berätta om händelserna.

- Som hela scenariot utvecklade sig gick det bara inte att fortsätta. Det var en ohållbar situation, säger Ola Andersson till Sportbladet.

Den 10 november 2008 sparkade AIK sin dåvarande tränare Rikard Norling. En presskonferens för att offentligöra avskedandet hölls, men mitt under presskonerensen stormades lokalen av ursinniga supportrar som skanderade "Avgå Ola!".
Bara timmar senare meddelades att Ola Andersson avgick från sin post som AIK:s sportchef.

- Det var tungt och sorgligt. Jag var helt inställd på att fortsätta.

Trots att sportchefsrollen i AIK är ett avslutat kapitel och Andersson framöver kommer att arbeta som expertkommentator på Viasat ser han inte sportchefsrollen som ett avslutat kapitel. En eventuell comeback i AIK ser han inte heller som uteslutet.

- Att jobba i en fotbollsklubb är absolut inte ett avslutat kapitel. Det här handlar mer om ett uppehåll för att hämta kraft. Nu kör jag media några år samtidigt som jag utbildar mig inom fotbollen genom att åka runt och titta på hur lag och klubbar fungerar. AIK, varför inte?

Relationen mellan Ola Andersson och Rikard Norling ryktades vara frostig och sågs som en av anledningarna till att Rikard Norling fick lämna klubben. Efter de bådas avsked har inte parterna hörts av.

- Nej, jag tror det är medvetet från både Rikards och min sida. Vi kommer säkert att höras när tiden är mogen.

Publicerad 2009-02-24 kl 09:37