Olsen ledde ÖSK till seger

Under våren var Örebro sämst i allsvenskan på att göra mål. Nu ser det ut att ha vänt - mycket tack vare en dansk jätteanfallare. Kim Olsen gjorde tre mål när Örebro besegrade IFK Göteborg med 4-2 (2-2) på hemmaplan.

Trots att Kim Olsen dundrade in två mål i den första halvleken tvingades Örebro gå till pausvila med ett oavgjort resultat. När dansken i den andra halvleken nickade in sitt tredje mål för dagen orkade inte svenska mästarna IFK Göteborg stå emot längre.
-Dejligt, var den 193 centimeter långe danskens första kommentar efter segern.

1-0 tryckte han in på en målvaktsretur redan i matchens första minut.
-Inte det flottaste målet man har gjort men de räknas de också, skrattade han.
2-1 var också det en retur medan 3-2-målet som kom i den 69:e minuten var på huvudet - nickspel är Kim Olsens främsta egenskap.

-Det var en inövad variant som gick hem. Vi har missat den så otroligt många gånger så det var riktigt skönt att den gick hem den här gången.

Kim Olsen fick en smäll i huvudet i matchen mot Trelleborg senast och tvingades byta efter en knapp kvarts spel med en befarad hjärnskakning. Av den smällen märktes det ingenting av.

Detta trots att Olsen fick en smäll på samma ställe efter att han och Ragnar Sigurdsson kolliderat.
-Det räckte med lite omplåstring så kunde jag fortsätta spela, berättar han.

I och med Olsens tre mål vann han matchen i matchen mot sin danske kollega i IFK Göteborg, Kim Christensen.
-Alltid skönt att göra mål på en landsman, skrattade han efteråt.

Örebros inhoppare Robin Staaf ökade på till 4-2 i den 73:e minuten. Trots det var IFK Göteborg nära att ta sig in i matchen igen.

Med fem minuter kvar av ordinarie speltid fick Göteborg straffspark sedan Stefan Selakovic rivits ner av Örebrokeepern John Alvbåge.

Fram stegade Pontus Wernbloom men Alvbåge revanscherade sig och räddade den lite för löst slagna straffen.

IFK Göteborgs tränare Jonas Olsson var allt annat än nöjd med sitt lags agerande.
-Örebro är hetare än oss på allting. De vinner fler närkamper och har bättre inställning. Det är det som gör att vi förlorar matchen, konstaterade Olsson som inte vill prata om lagets tuffa spelschema.
-Vi kan inte titta tillbaka på de matcher vi redan spelat. I engelska ligan spelar de ännu oftare och vi tränar för att kunna spela många matcher.

Sixten Boström i Örebro var desto nöjdare - framförallt med sina nyförvärv som inhandlats under sommaren.
-Våra nyförvärv står för samtliga mål i dag och det är förstås extra glädjande att se att de lyckas.