Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Olsson och Nilsson slogs om makten – nu ska de samarbeta i SvFF-styrelsen

Karl-Erik Nilsson och Lars-Christer Olsson slogs om att få efterträda Lars-Åke Lagrell som SvFF-bas.
Nu ska duon jobba ihop i SvFF-styrelsen.
- Utgår från att de två kan samarbeta, säger Börje Sandgren som är ordförande i valberedningen.

Den 21 mars är det årsmöte i Svenska Fotbollförbundet och i valberedningens förslag till ny styrelse är det en överraskning. Sef-basen Lars-Christer Olsson väljer att ta klivet in i SvFF-styrelsen.

Han ersätter avgående Kenneth Håkansson som suttit på Sef:s mandat.

- Lars-Christer har sagt sig villig att kandidera och för mig känns det bra att vi återvänder till hur det var under min tid i styrelsen, säger Börje Sandgren som är ordförande i valberedningen för SvFF.

- I och med att Kenneth Håkansson avsagt sig omval så tar Lars-Christer hans plats.

I svensk fotboll bygger organisationen på att olika parter ska vara representerade i de olika styrelsedelarna. Dels är det distrikten som plockar fram kandidater i blocken av Norrland, Svealand och Götaland och sedan är det elitklubbarna för både herrar (Sef) och damer (EFD) som har representanter. Allt för att kunna jobba fram kompromisser.

När dåvarande Dif-basen Bosse Lundquist efterträdde Bengt Madsen som Sef-bas så ratade han först SvFF-styrelsen för att få till en motpart till förbundet, men gav med sig efter ett par år. När Lars-Christer Olsson tog över som Sef-bas så valde han också att avstå men nu kliver han in i SvFF-styrelsen, och det bara tre år efter att han och Karl-Erik Nilsson kämpade om att ta över efter Lars-Åke Lagrell.

- Det är bra för svensk fotboll att vi återvänder till hur det var tidigare och jag utgår från att de två kan samarbeta, och att det inte ska vara några problem. För mig är det inga konstigheter, säger Börje Sandgren.

Har du pratat med dem?

- Jag har bara pratat med Karl-Erik som pratat med Lars-Christer och det kändes bra.

I SvFF:s ofta omdiskuterade Disciplinnämnd föreslås Kenneth Tallinger till omval som ordförande. Däremot får Appelationsnämnden ny ordförande i form av Martin Holmgren och Ekonomiska samrådsnämnden får en ny ordförande i Ingemar Carlsson.

Publicerad 2015-02-16 kl 15:16

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER