Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Olssons svar efter petningen: "Jag var inte irriterad"

Allsvenskan

MALMÖ. Martin Olsson missade Malmö FF:s försäsongspremiär av disciplinära skäl.
Nu vill 34-åringen stryka ett streck över händelsen.
- Det finns vissa regler som man måste följa och det var litet missförstånd, säger Olsson.  

Foto: Bildbyrån.

Martin Olsson ställdes över i Malmö FF:s inledande försäsongsmatch i förra veckan, för att han vid upprepade tillfällen kommit sent till lagmöten. Den nye tränaren Henrik Rydström valde då att peta vänsterbacken till mötet mot Randers och den matchförberedande träningen. 

Rydström motiverade petningen med att spelarna måste hålla en viss standard även utanför sidlinjerna. Olsson ger nu sin version av förra veckans händelser:  

- Så klart ville jag spela. Det finns vissa regler som man måste följa och det var litet missförstånd. Det var några individuella pass jag skulle ha så det var bäst att jag skulle stå över. Men det var bara ett missförstånd så jag gör ingen stor grej av det. Det visste jag innan också. Det var ett missförstånd mellan fysteamet - och det kan hända någon gång också. Men nu har allting rett ut sig så nu får jag träna och spela, säger Martin Olsson och ler.  

ANNONS

- Det gäller att följa reglerna. Det ska inte hända igen och det vet "Henke" också. Jag har tränat på bra nu och det är bara kul att vara tillbaka.  

Olsson säger att han inte blev arg och att relationen med Rydström är bra. Dock väntade han sig inte det hårda straffet.  

- Träningen dagen innan trodde jag att jag skulle få missa och löpa, han tyckte att jag skulle skippa matchen också. Vi ställer höga krav på varandra och jag är en av de äldre i laget och måste sätta ett bra exempel också. Det visar också att det kvittar vem det är - är man försenad, fast det är ett missförstånd, så måste man skippa en match eller träning och gå ut och löpa istället. Det är inga problem med det, inga “hard feelings”, säger Olsson.  

- Jag var inte irriterad så. Det har bara gått två veckor och det var ett missförstånd. Det gäller bara att gå vidare. Jag eller Henke har inte ens tänkt på det nu. Vi har gått vidare och jag har tränat hårt. Henke vet vad jag går för när jag är fit. Det är inte som att jag känner att jag missat någon chans. 

ANNONS

Martin Olsson har noterats för ett mål på 50 matcher i MFF.  

Publicerad 2023-01-23 kl 12:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto