Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Olympia duger inte som CL-arena: "Ytterst tveksamt"

HIFär Sveriges nästa Champions League-hopp. Men om laget kvalar in - kanske man inte får spela på Olympia.
– Helt ärligt är det ytterst tveksamt om vi hade tillåtits spela en match här, säger Paul Myllenberg till hd.se.

Helsingborg är svenska mästare. Därmed är man också Sveriges representant i nästa års Champions League-spel. Senast HIF försökte kvala in till Europas finrum, slog man till med en praktsensation och slog ut Inter. Om man skulle lyckas med något liknande den här gången, kan festen förstöras av att arenan Olympia inte håller måttet.

– Helt ärligt är det ytterst tveksamt om vi hade tillåtits spela en match här. Om man jämför spel i Champions League och Europa League ställs det mycket större krav på arenan, säger ordförande Paul Myllenberg.

När Uefa besiktar arenan tittar man på säkerhet, vip-utrymmen och mediafaciliteter. Dessutom är man ovilliga till att acceptera provisoriska lösningar för sittplatser på ståplatsläktare.

– Frågan är hur många och vilka provisoriska lösningar vi tvingas ta till, och om dessa sedan blir godkända.

Myllenberg säger att det krävs tunga investeringar för att lyckas göra arenan spelklar. Men att den ska bli det - det lovar han.

– Vi ska spela hemma om jag så ska snickra på Olympia själv. Däremot har vi väldigt bra kontakt med Malmös ledning, och eftersom de kvalade i år kan vi få värdefull information kring Champions League som vi kan få användning för.

Publicerad 2011-09-29 kl 09:07
Annons
Annons
Annons